Planul secret al lui Hitler: Megaorașul din centrul Reich-ului, capitala lumii VIDEO

Joi, 14 Iulie 2022, ora 01:19
4707 citiri
Planul secret al lui Hitler: Megaorașul din centrul Reich-ului, capitala lumii VIDEO
Megaorașul Berlin era proiectat de Hitler în centrul Reich-ului său FOTO: Heriage Daily

Adolf Hitler a avut un plan secret bine pus la punct, de construire a unui megaoraș în centrul Reich-ului său de o mie de ani, care a început înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1938. Acesta era Berlinul, care a fost imaginat ca o capitală mondială, comparabilă cu realizările egiptenilor, romanilor și babilonienilor.

Acest oraș colosal a fost numit ”Gesamtbauplan für die Reichshauptstadt”, tradus ca ”Planul cuprinzător de construcție pentru capitala Reichului”, care a avut scopul de a oferi marelui imperiu mondial al Noii Ordini, un centru care să insufle un sentiment de unitate printre cei de origine germanică, potrivit Heritage Daily.

Istoricii consemnează că Hitler a formulat pentru prima dată planuri pentru Germania, încă de la mijlocul anilor 1920, în care a desenat schițe ale monumentelor elaborate. Aici, se menționează și reconstrucția orașelor germane în manifestul său autobiografic intitulat ”Mein Kemp”.

Hitler i-a propus în premieră conceptul megaorașului Berlin arhitectului Albert Speer în primăvara anului 1936, care a fost însărcinat să dea viață viziunii lui asupra noii capitale.

Centrul Berlinului urma să fie reorganizat de-a lungul unui bulevard pe axa nord-sud, cunoscută sub numele de ”Prachtallee”, adică ”Strada spelndorilor”, care mergea de la vest de aeroportul Tempelhof spre noua Gară de Sud.

Disperarea lui Putin: Pierde bătălia financiară și Rusia va deveni un stat paria

Aceasta și un bulevard est-vest ar fi împărțit centrul Berlinului în patru cadrane, unde principalele rute ar fi fost închise pentru parade și vehicule deviate, pentru a folosi autostrăzile subterane.

La capătul de nord al bulevardului, pe locul numit Konigsplatz, era planificat un forum cunoscut sub numele de ”Grosen Platz”, adică ”Grand Plaza”. Acesta urma să fie centrul Germaniei, unde în partea de vest se afla palatulu Fuhrer-ului, în partea de est a clădirii Reichstag, iar în partea de sud să se afle cancelaria Reich-ului și înaltul comandamebnt al armatei germane.

La nord de Plaza, s-ar fi situat ”Volkshalle”, adică ”Sala Poporului”, o clădire enormă, monumentală, cu cupolă, inspirată din Panteonul lui Hadrian (împăratul roman) de la Roma.

Anunț surpriză: Economia Rusiei merge mult mai bine decât ne așteptam

Spre capătul sudic al bulevardului din Berlin ar fi fost proiectat un arc de triumf asemenea ”Arcului de triuf” din Paris. Construcția megaorașului Berlin a început în 1938, dar peste numai un an, după invadarea Poloniei de către Germania, construcția a fost suspendată, dar a fost reluată după victoria clară obținută.

Hitler spera ca terminarea capitalei lumii de la Berlin să se încheie până în 1950, dar viziunea dictatorului german nu se va realiza niciodată, ea oprindu-se definitiv în 1943.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#adolf hitler, #Hitler Mein Kampf, #Berlin Hitler, #berlin, #Berlin Germania, #Fuhrer Germania, #nazisti germania , #secret