Nota de la Bac, eliminată din concursul de admitere. Ce probe au de susținut viitorii studenți

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 12:30
4219 citiri
Nota de la Bac, eliminată din concursul de admitere. Ce probe au de susținut viitorii studenți
Până acum, în calculul notei de admitere media de la bacalaureat reprezenta 10% FOTO Pixabay

Media de la Bacalaureat a fost scoasă din concursul de admitere la o importantă universitate de medicină din România.

Este vorba despre Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

Până acum, în calculul notei de admitere media de la bacalaureat reprezenta 10%.

Conform Metodologiei, s-a scos din calculul notei de admitere media de la bacalaureat, care reprezenta 10%. Astfel, începând din acest an, clasificarea candidaților se va realiza doar pe baza notelor obținute la testul grilă, potrivit site-ului oficial al insituției.

Am eliminat media de la bacalaureat din calculul mediei finale la concursul de admitere pentru că ponderea era oricum nesemnificativă, de doar 10%. Considerăm că testul grilă rămâne cea mai obiectivă și relevantă cale de verificare a cunoștințelor candidaților.”, a spus prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Concursul de admitere din Sesiunea Iulie constă în susținerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei. Universitatea acordă cel puțin 10 locuri bugetate, în cadrul cifrei de școlarizare aprobate, din categoria locuri repartizate statistic, absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială. În cazul în care locurile nu se ocupă, Universitatea le distribuie către ceilalți candidați. Durata tezei este de 3 ore, informează instituția.

În cadrul Concursului de admitere, selectarea candidaților ține cont numai de nivelul pregătirii profesionale a acestora și se realizează prin două modalități:

  • Susținerea unui probe scrise (test grilă), în limba română, pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei.
  • Evaluarea performanțelor școlare și, eventual, universitare ale candidaților, pe baza dosarului personal depus, pentru locuri cu taxă în valută și locuri cu taxă în lei pentru a doua facultate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#admitere medicina, #admitere facultate, #Universitate Medicina Iasi , #admitere facultate
Comentarii