ALDE: PNL e inca membru. Frunzaverde: Intram in PPE - ce functie ar putea primi Valean

Marti, 03 Iunie 2014, ora 19:30
2353 citiri
ALDE: PNL e inca membru. Frunzaverde: Intram in PPE - ce functie ar putea primi Valean

ALDE afirma ca PNL este, in acest moment, membru al Aliantei, ca niciun alt partid european nu a primit vreo cerere de afiliere, care ar contraveni actualelor prevederi statutare ale PNL, si ca este increzator ca liberalii romani nu se vor alatura familiei politice europene a lui Traian Basescu.

"Referitor la speculatiile aparute in diverse publicatii romanesti si din UE, ALDE doreste sa clarifice ca PNL este membru deplin al Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa. In urma demisiei liderului Crin Antonescu, va avea loc un congres pe 28 iunie 2014, membrii PNL urmand sa discute, printre altele, afilierea lor europeana. Orice schimbare a afilierii Partidului necesita schimbarea unor prevederi din statut de catre Congres", se arata intr-un comunicat ALDE.

Alianta precizeaza ca pana astazi, niciun alt partid european nu a primit vreo cerere de afiliere, in conditiile in care aceasta ar contraveni actualelor prevederi statutare ale PNL.

"ALDE este increzator ca PNL va ramane in Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa in loc sa se alature familiei politice a presedintelui Romaniei, Traian Basescu", se mai arata in comunicat.

Ce spune PNL

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a declarat marti ca aderarea efectiva a liberalilor la PPE se va produce pana la inceputul lunii iulie, precizand ca a fost transmisa documentatia necesara, iar Adina Valean ar putea fi vicepresedinte al Parlamentului European.

Frunzaverde a fost intrebat care este stadiul aderarii PNL la PPE, in conditiile in care s-a vorbit despre termenul de 2 iunie pentru oficializarea acestui lucru.

"Din ce stiu, au fost facute diligentele birocratice in sensul asta si ieri cei sase reprezentanti au intrat in grupul PPE al Parlamentului European. Deci, ieri s-a constituit delegatia Romaniei in grupul PPE, care este formata din 15 membri, asta inseamna si cei sase membri ai PNL.

Practic, de facto, asta consfinteste apartenenta noastra la PPE. Afilierea efectiva se consuma undeva pana la inceputul lunii iulie (...) A fost o greseala, s-a confundat 3 iunie cu 3 iulie, asta a fost greseala. Am vazut si eu ca au fost contradictorii. Sa nu-si faca nimeni probleme, suntem ca si aderati", a declarat Frunzaverde.

El a fost intrebat de pozitiile pe care europarlamentarii PNL le pot negocia in Parlamentul European cata vreme afilierea oficiala la PPE nu s-a produs.

"Presedintii delegatiei Romaniei sunt Valean si Stolojan, ei sunt conducatorii delegatiei formata din 15 membri, delegatia Romaniei in PPE. Marian Jean Marinescu este vicepresedintele grupului PPE, al intregului grup PPE, si speram ca Adina Valean va fi vicepresedintele Parlamentului European", a mai spus Frunzaverde.

El a afirmat ca, din punct de vedere al numarului de europarlamentari romani in grupul PPE, sunt justificate solicitarile liberalilor. Informatiile initiale furnizate de reprezentanti ai PPE aratau ca o decizie privind trecerea PNL la popularii europeni urma sa fie luata in 2 iunie.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#ALDE PNL membru, #Frunzaverde PNL PPE, #Frunzaverde Valean vicepresedinte PE , #PNL
Comentarii