Adina Valean: Protestele din tarile UE s-au rezolvat prin anticipate. In Romania?

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 17:52
3927 citiri
Adina Valean: Protestele din tarile UE s-au rezolvat prin anticipate. In Romania?
Foto: facebook.com

In celelalte tari ale Uniunii Europene (UE) protestele s-au rezolvat prin alegeri anticipate sau prin demisii, aminteste europarlamentarul PNL Adina Valean, care se intreaba daca "hotii, coruptii si incompetentii", din Romania, au un astfel de grad de demnitate.

"Protestele din celelate tari ale Uniunii s-au rezolvat prin alegeri anticipate sau prin demisii dar 'hotii, coruptii si incompetentii' nu au un astfel de grad de demnitate, nu?", scrie Adina Valean pe blogul personal.

Protestele continua: Romanii ies in strada a sasea zi la rand - LIVE

"Sigur, au exista proteste de strada cauzate de criza economica in multe tari din Uniune, la noi insa revolta e cauzata de proasta guvernare. Nicaieri nemultumirile nu au fost adresate atat de clar unui om, protestatarii nu acuzau sefii de stat sau de guvern 'de hotie, coruptie si incompetenta...' Nicaieri in UE, cand au existat proteste in tara, conducerea tarii nu a lasat sa treaca trei zile fara sa comunice nimic", a adaugat europarlamentarul liberal.

Valean mai crede ca regimul totalitar din Romania este mentinut de parlamentul romanesc, nereprezentativ pentru populatie: "Un parlament nereprezentativ este o amenintare la adresa democratiei. Democratia poate fi aparata doar prin intarirea parlamentului. Singura solutie o reprezinta alegerile anticipate".

"Cei intervievati, intr-un moment de calm, au vorbit doar de stricaciunile pricinuite de asa-zisii huligani si nu despre mesajul transmis de atat de multe persoane in majoritatea oraselor din tara: nemultumirea fata de presedintie si guvernarea defectuoasa", a subliniat europarlamentarul roman.

Bilantul Jandarmeriei pentru marti: Aproape 10.000 de romani au iesit in strada

Nu in ultimul rand, Adina Valea si-a exprimat nelinistea ca o Europa cu multe probleme risca sa incadreze superficial revolta din Romania in contextul crizei economice: "Un post de stiri strain difuza ieri (marti - n.red.) un material despre revoltele din Romania si le punea in seama reactiei populatiei la reformele de austeritate prea dure".

A.T.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Adina Valean proteste tari UE alegeri, #proteste Piata Universitatii Romania, #Adina Valea europarlamentar PNL , #PNL