Adina Valean a votat-o pe Corina Cretu in Parlamentul European

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 08:00 3425 citiri
Foto: valean.eu

Europarlamentarul PNL Adina Valean nu a beneficiat de voturile colegilor romani din PSD in alegerile din Parlamentul European pentru functiile de vicepresedinte, desi exista o intelegere intre grupul socialist si cel al popularilor.

Mai mult, PSD-istii, prin vocea lui Catalin Ivan, au anuntat marti dimineata ca nu o vor sustine pe Valean pentru functia de vicepresedinte al Parlamentului European. In schimb, Adina Valean a votat-o pe Corina Cretu, respectand intelegerea dintre grupuri, arata Realitatea Tv.

"Aici nu se pune problema daca iti place sau nu cineva, dar, in general, oamenii politici trebuie sa-si respecte cuvantul si angajamentele. Grupul PPE a hotarat ca vom sustine lista socialistilor, a liberalilor si iata ca am facut-o", a spus Adina Valean, care s-a declarat deranjata de comportarea colegilor din PSD.

"Mi s-a parut nepotrivit, dar ce rost are sa-l mai comentez. Asa considera ei", a spus Valean, care a adaugat ca liberalii europeni din ALDE nu sunt suparati de trecerea PNL-ului la PPE.

Adina Valean si Corina Cretu, alese in functia de vicepresedinte al PE

"Se mai schimba pozitiile in diverse grupuri politice. Sunt convinsa ca vom lucra foarte bine in urmatorii cinci ani si am foarte multi colegi si prieteni la ALDE, cu care sunt sigura ca voi colabora in continuare", a afirmat Adina Valean.

Adina Valean (PNL) si Corina Cretu (PSD) au fost alese, marti, in functii de vicepresedinte al Parlamentului European, Valean cu 394 de voturi, iar Cretu, cu 406 voturi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News