Klaus Iohannis salută demersul istoric al Maiei Sandu: ”România va continua să fie un susţinător sincer şi activ al locului Republicii Moldova în familia UE”

Joi, 03 Martie 2022, ora 20:45 2092 citiri
Președintele României, Klaus Iohannis, în vizită la Chișinău, în august 2021 FOTO Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi, 3 martie, un mesaj de susținere pentru Republica Moldova, după ce omologul său de la Chișinău, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare a țării la UE.

Într-o postare pe Twitter, șeful statului a salutat demersul Maiei Sandu şi a subliniat că România va acorda tot sprijinul necesar.

”Salut cu căldură demersul istoric de astăzi al preşedintei Maia Sandu. România va continua să fie un susţinător sincer, constant şi activ al locului Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Vom acorda tot sprijinul nostru Republicii Moldova în acest demers”, a scris Klaus Iohannis.

Preşedintele Republicii Moldova a semnat joi cererea de aderare la Uniunea Europeană. Maia Sandu a precizat că cererea îi este adresată preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, şi că ea va fi depusă la Bruxelles în zilele următoare.

Tot joi, şi Georgia a depus cererea de aderare la UE, după o decizie similară luată în urmă cu câteva zile de Ucraina, în contextul invaziei ruse de pe teritoriul său.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News