Aderarea Republicii Moldova la UE, susținută la unison de liderii politici de la București: ”Este un pas istoric”

Joi, 03 Martie 2022, ora 21:51
2537 citiri
Aderarea Republicii Moldova la UE, susținută la unison de liderii politici de la București: ”Este un pas istoric”
Președintele Republicii Moldova a semnat cererea de aderare la UE pe 3 martie 2022 FOTO Facebook / Maia Sandu

Anunțul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind semnarea cererii de aderare a țării la UE a fost salutată cu entuziasm de liderii politici de la București.

Solicitarea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană e un pas istoric, a trasmis premierul Nicolae Ciucă.

”România va continua să lucreze alături de Republica Moldova în parcursul său către UE”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Locul Republicii Moldova şi al cetăţenilor ei este împreună cu România, în Uniunea Europeană, a afirmat, joi, și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, într-un mesaj publicat pe Twitter.

”Este unica oportunitate pentru o viaţă mai bună şi mai sigură a cetăţenilor Republicii Moldova. Vom acţiona hotărât, şi pe mai departe, pentru ca acest scop să devină realitate”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a transmis că Locul Republicii Moldova este într-o Europă unită, alături de România.

Într-o postare pe Facebook, el subliniază că USR va susţine procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

”Istoria se scrie sub ochii noştri: Preşedintele Maia Sandu a semnat azi cererea Moldovei de aderare la Uniunea Europeană. Eu şi USR vom fi alături de Moldova cu toate forţele noastre. Ca membri ai Renew Europe ne mândrim cu cea mai pro-europeană şi profesionistă echipă de oameni politici capabili să ajute Chişinăul pe drumul decis. E dreptul oricărui stat să îşi decidă soarta, iar Moldova a ales. Locul ei e într-o Europă unită alături de România”, a scris Drulă, pe Facebook.

Destinul european al Republicii Moldova este o certitudine, afirmat europarlamentarul Dacian Cioloş (USR), precizând că susţinerea aderării acestui stat la UE devine o prioritate a mandatului său.

”Mulţumesc, Maia Sandu, pentru curaj, viziune şi puterea de a face alegerile corecte. Destinul european al Republicii Moldova este o certitudine, pentru că ai avut puterea să crezi atunci când nimeni nu avea încredere. Ne-ai oferit un exemplu şi convingerea că binele poate învinge în cele mai negre clipe. Republica Moldova a semnat, în această seară, cererea de aderare la Uniunea Europeană. Susţinerea acestui proiect devine o prioritate a mandatului meu de europarlamentar”, a scris Cioloş, joi, pe Facebook.

PSD va susţine activ Republica Moldova pe tot parcursul procesului de integrare care va urma, atât la nivelul familiei politice social-democrate europene, cât şi în Parlamentul European, a transmis și preşedintele acestui partid, Marcel Ciolacu.

”Demersul iniţiat de Maia Sandu privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este o veste foarte bună! PSD va susţine activ Republica Moldova pe tot parcursul procesului de integrare care va urma, atât la nivelul familiei politice social-democrate europene, cât şi în Parlamentul European. Integrarea europeană a Republicii Moldova trebuie să fie obiectivul asumat deschis la nivelul întregii clase politice din România. Este nevoie de un mesaj ferm din partea noastră pentru a menţine Republica Moldova ca prioritate pe agenda Uniunii Europene”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#aderare UE, #Republica Moldova, #maia sandu, #nicolae ciuca, #catalin drula, #Dacian Ciolos, #marcel ciolacu, #Bogdan Aurescu , #Republica Moldova
Comentarii