Un înalt oficial rus avertizează lumea: Acesta este un motiv care declanșează Al Treilea Război Mondial

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 03:00
7061 citiri
Un înalt oficial rus avertizează lumea: Acesta este un motiv care declanșează Al Treilea Război Mondial
Aderarea Ucrainei la NATO ar declanșa Al Treilea Război Mondial, avertizează un oficial rus FOTO: USNews

După ce președintele rus Vladimir Putin a proclamat anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, omologul său de la Kiev, Volodimir Zelenski a anunțat o cerere surprinzătoare care solicita aderarea țării sale la NATO. Acum, un oficial rus de la ONU a avertizat lumea că dacă Ucraina este admisă în NATO, atunci s-ar declanșa cel de-Al Treilea Război Mondial.

În cazul în care Ucraina va adera la alianța militară NATO, condusă de Statele Unite, atunci conflictul din Ucraina ar fi garantat că ar escalada până la izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial, a declarant joi, 13 octombrie 2022, Alexander Venediktov, secretarul adjunct al delegației Rusiei din cadrul Consiliului de Securitate de la ONU, potrivit Reuters.

Însă, aderarea Ucrainei la NATO este departe, deoarece procesul este unul laborios care durează, iar toți cei 30 de membri ai alianței trebuie să-și dea acordul.

Șeful Serviciului Secret dintr-o țară NATO dă verdictul: Cine va câștiga războiul lui Putin și de ce

„Kiev-ul știe foarte bine că un astfel de pas ar însemna o escaladare garantată la Al Treilea Război Mondial”, a declarat Alexander Venediktov agenției de știri TASS, secretarul adjunct al delegației Rusiei la Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Venediktov, care este adjunctul secretarului delegației Rusiei la Consiliul de Securitate, Nikolai Patrushev, un puternic aliat al lui Putin, a spus că, consideră că cererea Ucrainei este propagandă, deoarece Occidentul înțelege consecințele aderării Ucrainei la NATO. „Natura sinucigașă a unui astfel de pas este înțeleasă chiar de membrii NATO”, a spus el.

Președintele Vladimir Putin a criticat în repetate rânduri Statele Unite pentru că au condus expansiunea NATO spre est, în special pentru că a curtat fostele republici sovietice precum Ucraina și Georgia, pe care Rusia le consideră parte a propriei sale sfere de influență.

Putin primește o lovitură din Crimeea: Panica locuitorilor din regiune după decretul de mobilizare izbește Moscova

Putin a avertizat pe 21 septembrie Occidentul că nu blufează când a spus că va fi gata să folosească armele nucleare pentru a apăra Rusia împotriva a ceea ce el a spus că este „șantaj nuclear” din partea marilor puteri occidentale.

La rândul său, președintele american Joe Biden a afirmat că lumea se confruntă cu cel mai mare risc de Armaghedon nuclear de la criza rachetelor din Cuba din 1962. NATO urmează să organizeze săptămâna viitoare un exercițiu anual de pregătire nucleară intitulat „Steadfast Noon”, în Oceanul Atlantic, cu participarea a 14 țări.

CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"
CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"
Masacrul de la Moscova, în urma căruia au murit peste 140 de oameni și au fost răniți peste 205, este marcat, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, de o serie de minciuni catalogate ca fiind...
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Recentul atac terorist asupra unei săli de spectacol dintr-o suburbie a Moscovei, în Krasnogorsk, soldat cu 139 de morți și 182 de răniți, ridică multiple întrebări, de la cine se află cu...
#aderare nato ucraina, #Ucraina NATO, #Rusia, #Consiliul Securitate, #oficial rus, #Rusia ONU acuzatii Ucraina , #Razboi Ucraina