Replici halucinante ale șefului Palatelor Brâncovenești date unei actrițe: "Nu mai filmezi, că nu vreau eu". De ce a cerut excluderea tinerei din distribuția unui film

Marti, 09 August 2022, ora 12:29
6448 citiri
Replici halucinante ale șefului Palatelor Brâncovenești date unei actrițe: "Nu mai filmezi, că nu vreau eu". De ce a cerut excluderea tinerei din distribuția unui film
Nicolae Pungă și Alexandra Stroe FOTO culturaladuba.ro

Actrița Alexandra Stroe susține că în urma unei întâlniri întâmplătoare cu Nicolae Pungă, directorul Palatelor Brancovenești, chiar la Mogoșoaia, unde urma să se filmeze un nou film regizat de Dan Pița, aceasta a fost dată afară din proiect.

“Credeam că ești femeie de serviciu” și “Nu mai filmezi că nu vreau eu.” i-ar fi transmis Nicolae Pungă.

Relatările actriței su fost confirmate de martori contactați de Cultura la dubă.

Nicolae Pungă nu a oferit un punct de vedere, iar reprezentanții filmului au explicat că au renunțat la serviciile ei din cauza perioadei de indisponibilitate pe care actrița a anunțat-o.

Relatarea Alexandrei Stroe

“Bucuria pe care am simțit-o ieri, la prima mea zi de filmare în filmul despre Brâncoveni, care se turnează zilele astea la Palatul Mogoșoaia, în regia domnului Dan Pița, mi-a fost brusc curmată de întâlnirea întâmplătoare cu domnul Nicolae Pungă, vicepreședinte ALDE – Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor, același care în urmă cu câțiva ani putea fi găsit pe la Palatul Copiilor, ca manager al teatrului Teatrul Stela Popescu – o sinecură venită pe filieră politică, bineînțeles.

Pe vremea aceea, profitând de poziția sa de putere, dl Pungă și-a flexat puțin mușchii politici și m-a dat afară dintr-un proiect la care lucrasem alături de o echipă minunată.

Deși nu mai este managerul teatrului Stela Popescu, dl Pungă a ajuns director la alt palat, Palatul Mogoșoaia Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”, o altă sinecură, bineînțeles.

Mai jos vă relatez dialogul halucinant pe care l-am avut ieri cu Domnia Sa.

Eu: Bună ziua!

El: Bună ziua!

Eu: Ce mai faceți? Că de când nu ne-am văzut, multă vreme a trecut. (trecusem peste faptul ca a individul a urlat la mine și m-a înjurat, cu asistenta lui în birou, pe vremea când era director la Stela Popescu)

El: Mda. Tu ești aici? La Dan Pița?

Eu: Da, am venit să filmez.

El: Să filmezi? Da’ ce, ești actriță?

Eu: Dar ce altceva?

El: Nu știu, credeam că femeie de serviciu…

Eu: Nu, actriță.

EL: Ba nu. Uite că vorbesc eu să nu mai fii!

Eu: Da, atunci să mă pregătesc să fac o nouă postare pe Facebook?

El: Vorbesc serios, vorbesc să nu mai fii. Nu mai filmezi că nu vreau eu.

Eu: Puteți să mai spuneți o dată? Să scot mobilul să filmez măcar.

El: D-aia nu mai pot! Mă doare-n cur! Fix în cur mă doare. (împarte conducerea Palatului Mogoșoaia cu un membru PNL, probabil de aici… încrederea că poate face orice în țara asta care a devenit moșia lui)

Eu: …

El: Ți-am zis. Mă duc să vorbesc. (…)“

La această parte a discuției a mai fost prezentă o actriță care a confirmat întocmai spusele Alexandrei Stroe. Sub protecția anonimatului, aceasta a declarat pentru Cultura la dubă:

“Confirm exact spusele Alexandrei din prima parte a postării. Eram noi trei acolo. I-a spus că el credea că e femeie de serviciu, nu actriță, și a amenințat-o că o dă afară din echipa de filmare. Mi s-a părut ireal dialogul.”

După dialogul dintre Pungă și Alexandra Stroe, cei doi s-au reîntâlnit. Actrița relatează în postarea sa:

“Puțin mai târziu, în timp ce eu completam datele în contract. Dă târcoale mesei, vine în ceafa mea și întreabă:

Pungă: Acum completează contractul? Că nu e ok, nu trebuie să fie aici.

Producatorul: De ce?

Pungă: Hai să-ți zic.

Și au plecat. Și mai târziu, îl văd cu asistenta de regie, vorbind și arătând spre mine.

Cert e că la sfârșitul zilei primesc mesaj de la respectiva asistentă că nu mai pot veni mâine la filmare (adică azi). WOW! Adică… wow! De dimineață m-am trezit urlând în gând. Acum nu mai știu ce simt. (…)

Poate pentru că după ce m-a dat afară din proiectul de la Stela Popescu a reușit să facă același lucru și aici, nefiind implicat ÎN NICIUN FEL în producția filmului, ci doar folosindu-și influența, voia, vrerea, mușchii politici… WOW!”, a scris actrița Alexandra Stroe pe Facebook.

Și această interacțiune a avut martori. Cultura la dubă a stat de vorbă cu o altă actriță care a confirmat relatarea Alexandrei. Pentru a nu suferi consecințe pe platoul de filmare, aceasta a cerut să îi fie păstrată identitatea anonimă.

“Stăteam la masă așteptând să filmăm și la un moment dat vine acest domn Nicu Pungă, Alexandra completa contractul atunci. El a văzut asta și nu i-a convenit și i-a zis “ce faci, completezi un contract? nu e bine, lasă că rezolv eu.” Și s-a dus cu producătorul deoparte să îi povestească ceva. Asta am văzut eu.”

Alexandra Stroe a fost prezentă pe platoul de filmări în ziua de vineri, 5 august 2022, când ar fi avut loc discuția cu Pungă. Chiar și în urma discuției, aceasta și producătorul au semnat contractul de colaborare, dar nu pe un număr determinat de zile de filmare.

În jurul orei 22.00, a fost anunțată de asistenta de regie – Beatrice Rancea – că nu va rămâne între personajele care trebuie să filmeze scena de sâmbătă, fiindcă este nevoie de actrițe disponibile în toată perioada de filmare.

Discuție pe whatsapp între Alexandra Stroe și Beatrice Rancea

Alexandra Stroe avea un rol de figurație specială, la fel ca 7-8 alte actrițe. Încă de pe 2 august, aceasta a înștiințat-o pe Beatrice Rancea de indisponibilitatea sa în perioada 15-21 august, lucru confirmat de Rancea.

Beatrice Rancea, manager general suspendat de la Opera Națională din Iași, este acum asistenta de regie a lui Dan Pița. Aceasta a transmis pentru Cultura la dubă:

“Domnul Pungă nu mi-a cerut nimic legat de actrițe și nici nu avea cum. Se suprapun zilele de filmare cu premiera pe care o are ea. Acesta este motivul pentru care i-am și scris că îi urez succes la premieră, că nu poate rămâne în film și poate cu altă ocazie. Ne-am despărțit în termeni buni, a văzut că aici se lucrează și depindem de niște date pe care noi nu avem cum să le schimbăm cu o distribuție întreagă, în funcție de programul ei. Asta a fost tot.

Nu știu de unde a ieșit toată discuția asta, nu are nicio legătură domnul Pungă cu programul pe care ea mi l-a dat dinainte, că e ocupată.

Mai este o fată într-o situație asemănătoare, care nici ea nu a mai rămas în film pentru că este ocupată în această perioadă. Deci au fost două situații. Sunt și actori care au renunțat la film pentru că au spectacole de teatru.

Noi filmăm și la Cetatea Făgăraș două săptămâni. Absolut toată distribuția și cele 7 fete care au rămas în rolurile de domnițe, toate sunt libere până în septembrie. Deci ea nici nu avea cum să fugă din Făgăraș să meargă la repetiții la premiera spectacolului.

În plus, eu îl cunosc pe domnul Dan Pița din 1985. Vă dați seama, la un asemenea regizor nici nu ai cum să te duci să spui: m-a pus unul să o scot pe una din film. Nici nu se poate pune problema de așa ceva, să vină cineva cu o intervenție la domnul Pița. Vorbim de un regizor cu notorietate. Cum aș fi putut eu sau domnul Pungă să se ducă la domnul Pița și să spună: scoateți-o pe interpreta respectivă din film? Nu și-ar fi permis nimeni așa ceva.”

Contactat de Cultura la dubă pentru a oferi un punct de vedere legat de o posibilă intervenție a lui Nicolae Pungă, producătorul filmului, Alexandru Ciocianu, a transmis “nu sunt implicat în așa ceva și nu am luat la cunoștință așa ceva.” și că motivul renunțării la serviciile Alexandrei Stroe are legătură cu indisponibilitatea sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#actrita, #umilita, #excludere, #Film, #Dan Pita, #director, #Palate brancovenesti, #Beatrice Rancea , #stiri cultura