Cele mai interesante activități pe care să le faci cu copilul pentru o vacanță de iarnă de neuitat

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 23:57
2997 citiri
Cele mai interesante activități pe care să le faci cu copilul pentru o vacanță de iarnă de neuitat
FOTO: Hepta.com

Pentru că temperaturile de afară sunt scăzute și nu îți poți petrece foarte mult timp cu copilul afară, vacanța de iarnă poate fi o perioadă dificilă pentru părinții care nu sunt pregătiți cu activități pentru a menține ocupată atenția copiilor.

Jocurile de societate

Copiilor le plac foarte mult jocurile de societate, care îi ajută să-și dezvolte diferite abilități precum atenția, gândirea, concentrarea, spiritul de echipă. De asemenea, îi ajută pe copii să învețe să piardă și să câștige.

În comerț, se găsesc multe tipuri de jocuri de societate, pentru copiii de toate vârstele. Avantajul acestor jocuri este că îi pot ține ocupați pe copii ore în șir și sunt interesante și pentru adulți.

Activități de iarnă

Daca sunteți plecați în vacanță la munte, puteți practica sporturi și activități de iarnă precum schiatul.

Dacă sunteți în oraș și aveți noroc de zăpadă, o repriză de săniuș va fi foarte relaxantă pentru toată lumea. Ce puteți face dacă sunteți în oraș și nu aveți zăpadă? În acest caz, caută un patinoar, închiriați patine și plimbați-vă pe gheață.

Biscuiți în forme de sezon

În una dintre zilele vacanței, pregătește împreună cu copilul biscuiți gustoși în forme de sezon: brad, glob, ren, fulg de zăpadă, Moș Crăciun etc.

Copiilor le place foarte mult să se joace cu aluatul, așa că tratează această activitate ca pe un timp de calitate pe care îl petreci cu copilul, nu ca pe pregătirea unui fel de mâncare. Ornați împreună biscuiții cu scorțișoară, cu cremă sau cu nuca și savurați-i cu un ceai cald.

Jocuri de construcție

Copiilor le place să-și pună imaginația la încercare cu ajutorul seturilor de construcție, unele dintre cele mai răspândite fiind seturile de construcție Lego.

Puteți construi după modele sau nu, inventând lumi imaginare și povești, în timp ce faceți jocuri de rol.

Creații din hârtie

Profită de faptul că celor mici le place foarte mult să creeze și vor face cu drag acest lucru atunci când au toate materialele necesare, printre care hârtie albă și colorată, foarfecă, lipici, paiete, carioci, markere, creioane colorate, riglă, ștampile etc.

Puteți realiza împreună fulgi de zăpadă din hârtie, felicitări pentru persoanele dragi, aplicații, tablouri pe diferite tematici.

Lectura

Atunci când părintele îi citește copilului, cel mic îndrăgește cărțile și se bucură de acest timp petrecut împreună cu părintele.

De aceea, vacanța de iarnă este o perioadă excelentă în care să-i citești copilului diferite cărți, atât cărțile preferate ale celui mic, cât și cărți despre Moș Crăciun, despre tradițiile de iarnă sau povești de sezon.

În mod sigur, pe parcursul lecturii, copilul va fi atent și concentrat.

Pictura

Copiilor le place să deseneze, să picteze și să coloreze. Pentru a descoperi activitatea preferată, oferă-i copilului creioane colorate, cărți de colorat, creioane cerate, acuarele, culori acrilice, precum și foi de diferite culori, nu doar albe.

Profită de zilele de vacanță pentru a face diferite activități împreună cu copilul, care să vă apropie pe voi și să-l îndepărteze de ecrane. Cu ajutorul activităților de mai sus, precum și al activităților care vă plac, vacanța va fi o perioadă distractivă.

Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
#activitati, #copii, #parinti, #idei, #vacanta de iarna , #vacanta elevi