Ce trebuie să faci zilnic pentru sănătate: Risc crescut de deces pentru cei din fotoliu

Sambata, 19 Noiembrie 2022, ora 02:22
4634 citiri
Ce trebuie să faci zilnic pentru sănătate: Risc crescut de deces pentru cei din fotoliu
Acitivitatea fizică zilnică de 30 de minute ajută la menținerea sănătății FOTO: National Today

O echipă internațională de oamenii de știință care a realizat un amplu studiu în rândul a 44.000 de oameni, publicat în revista Britush Journal of Sports Medicine, a dezvăluit cât de multă activitate fizică zilnică este necesară pentru menținrea sănătății. Experții susțin că 30-40 de minute de exerciții fizice în fiecare zi au un efect benefic pentru organismul uman, compensând cele 8-10 ore de stat jos pe scaun, la serviciu.

Acest lucru se bazează pe un studiu de meta-analiză, care analizează nouă cercetări anterioare, care au implicat un total de 44.370 de persoane din patru țări diferite care purtau o brățară de fitness, potrivit Science Alert.

Analiza a constatat că riscul de deces în rândul celor cu un stil de viață sedentar a crescut pe măsură ce timpul petrecut în activități fizice de intensitate moderată până la viguroasă a scăzut.

Lipsa vitaminei D duce la o boală gravă: Legătura descoperită de medici

„La indivizii activi care fac aproximativ 30-40 de minute de activitate fizică moderată până la intensă, riscul de deces premature este mult mai redus față de cei sedentari”, au explicat cercetătorii în lucrarea lor.

Cu alte cuvinte, desfășurarea unor activități destul de intense – mersul cu bicicleta, mersul rapid, grădinăritul – vă poate reduce mult riscul de deces premature.

„Așa cum subliniază aceste linii directoare, toate activitățile fizice contează și orice cantitate din ea este mai bună decât niciuna”, a spus un expert în activitate fizică și sănătatea populației, Emmanuel Stamatakis, de la Universitatea din Sydney, Australia.

O nouă specie de oameni descoperită: ”Am văzut ceva ce nu credeam că găsesc vreodată” VIDEO

„Oamenii își pot proteja sănătatea și pot compensa efectele nocive ale inactivității fizice”, a spus cercetătorul.

Cercetarea bazată pe brățări de fitness este în linii mari în conformitate cu ghidurile OMS din 2020, care recomandă 150-300 de minute de intensitate moderată sau 75-150 de minute de activitate fizică de intensitate viguroasă în fiecare săptămână, pentru a contracara comportamentul sedentar.

Mersul pe scări în loc să luați liftul, jocul cu copiii și animalele de companie, participarea la exerciții de yoga sau dansul, efectuarea treburilor casnice, mersul pe jos și mersul cu bicicleta sunt toate prezentate ca modalități prin care oamenii pot fi mai activi.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#activitate fizica, #activitate fizica sanatate, #activitate fizica beneficii sanatate, #exercitii fizice sanatate, #moarte prematura, #sedentarism , #stiri sanatate