Cu fiecare acoperiș solar instalat, Metigla transformă modul în care România produce energie verde

Advertorial
Luni, 18 Decembrie 2023, ora 13:28
26683 citiri
Cu fiecare acoperiș solar instalat, Metigla transformă modul în care România produce energie verde
FOTO: metigla.ro

Din acest an, românii au la dispoziție acoperișul solar, o variantă modernă, eficientă și estetică de acoperiș fotovoltaic. Acest acoperiș 2-în-1 protejează casa, dar produce și energie verde.

Descoperă puterea Soarelui cu Metigla Falt Solar – primul acoperiș solar metalic din România

Angajamentul Metigla față de inovație și soluții ecologice pentru construcții devine evident cu Falt Solar by Roofit.Solar – acoperișul solar 2-în-1, care integrează celulele fotovoltaice direct în tabla prefălțuită. Această nouă soluție a fost lansată în România la finalul anului trecut, iar în 2023 românii au îmbrățișat cu entuziasm acoperișul solar Metigla.

Parteneriatul care a adus Falt Solar în România este o îmbinare a cunoștințelor Roofit.Solar, un start-up estonian apreciat în Europa pentru inovația sa în materie de tehnologie solară, și expertiza Metigla, în calitate de producător de soluții premium de acoperire metalică.

Acoperișul solar nu doar că reduce facturile la energia electrică dar aduce și o contribuție importantă în protejarea mediului. Astfel, Metigla deschide calea către un viitor mai curat pentru România, prin multiple proiecte rezidențiale ce au optat pentru acest sistem eficient, durabil și estetic care transformă fiecare rază de soare într-o sursă de energie verde.

Un pas semnificativ către un viitor sustenabil: UE adoptă Directiva Europeană privind performanța clădirilor și Standardul Solar

Pe 7 decembrie, în cadrul negocierilor Uniunii Europene, a fost încheiat un acord crucial privind performanța și eficiența energetică a clădirilor din UE. Prin semnarea Standardului Solar al UE, utilizarea energiei solare pentru a satisface o parte semnificativă din cererea de energie electrică va fi în centrul atenției în următorii ani. Pe lângă impunerea instalării soluțiilor fotovoltaice pe categorii de clădiri, o altă măsură adoptată a fost cea de integrare eficientă a instalațiilor fotovoltaice în procesele de construcție. În acest fel vor fi stimulate soluțiile fotovoltaice integrate, așa cum este și Falt Solar. Un alt aspect foarte important va fi facilitarea accesului la soluții de finanțare, sprijinind astfel inovația în industrie, ceea ce înseamnă inclusiv integrarea sistemelor de producție a energiei solare în fațadele clădirilor. Astfel, toate clădirile publice și comerciale noi vor trebui să aibă instalații solare până în 2026, în timp ce clădirile rezidențiale noi vor urma până în 2029. De asemenea, clădirile nerezidențiale care sunt supuse unor renovări semnificative vor trebui să fie echipate cu instalații solare până în 2027, iar clădirile publice existente vor adopta această tehnologie până în 2030.

Anticipând această abordare la nivel european, Metigla a introdus deja în România acoperișul solar Falt Solar. Acest acoperiș este o soluție fotovoltaică integrată (BIPV), aplicabilă oricărui tip de clădire, cu funcție dublă, de generare de energie verde, cât și de material de construcție.

Românii optează pentru cea mai estetică și inovativă soluție fotovoltaică, acoperișul solar Metigla

În luna martie a acestui an, în localitatea Păulești, județul Prahova, Metigla a instalat primul acoperiș Falt Solar din România, cu o putere de 9 kW. Proprietara casei, doamna Ana Ardelea, ne-a vorbit cu entuziasm despre soluția Metigla: “Am ales să investesc într-un acoperiș solar și sunt extrem de fericită cu rezultatele pe care le am. Echipa Metigla a fost incredibil de profesionistă și m-a ghidat pe tot parcursul procesului. Astăzi, am un acoperiș solar care îmi furnizează energie curată și mă ajută să economisesc bani în fiecare lună.”

Cum un asemenea acoperiș inovator, de nouă generație, nu poate trece neobservat, au urmat și alte locații. Printre proiectele semnificative se numără:

  • un acoperiș solar în localitatea Strejnic, Prahova, cu o putere instalată de 8 kW;
  • capela unei biserici din localitatea Poenari, Giurgiu, cu un acoperiș solar de 9 kW;
  • un acoperiș Falt Solar în Dragomirești Vale, Ilfov, cu o putere instalată de 6,2 kW;
  • cel mai recent acoperiș Falt Solar, cu o putere instalată de 8 kW, în Bucov, Prahova.

Cu o putere de 15,5 kW, o suprafață activă de 100 mp și o producție de energie estimată la 17.000 kWh/an, un alt acoperiș Falt Solar a fost instalat în decursul acestei toamne și la Brașov. Proprietarul, Tiberiu Kantor, spune: “Procesul de instalare a fost foarte rapid, iar Falt Solar este o soluție estetică. Nici nu se observă că am panouri fotovoltaice pe casă! A fost o decizie excelentă și sunt recunoscător Metigla!”.

Un alt exemplu de casă independentă energetic vine de lângă București, din Chitila, Ilfov, unde Margareta Chiriță, proprietara unui acoperiș solar de 9 kW, mărturisește: “Ne-am dorit un acoperiș premium, dar am vrut și să devenim independenți energetic, de aceea am ales acoperișul solar. Procesul a fost fără stres de la început până la sfârșit. Echipa Metigla a fost atentă la detalii, profesionistă și a răspuns la toate întrebările noastre. Recomand tuturor acest acoperiș!”

Acoperișul solar Metigla alimentează cu energie verde refugiul montan Scara

În această vară, ca parte a angajamentului companiei față de sustenabilitate, Metigla a contribuit în mod activ la realizarea noului refugiu montan Scara, într-o zonă unde accesul pentru metodele tradiționale de construcție și alimentarea cu energie electrică sunt aproape imposibile. Ridicat pe Șaua Scării din Munții Făgăraș, adăpostul este astăzi protejat de un acoperiș solar Metigla, cu o putere instalată de 1,6 kW.

Aceste inițiative marchează etape esențiale în promovarea locuințelor eficiente din punct de vedere energetic, și reprezintă primii pași ai unei strategii financiare și de investiții pe termen lung.

Cu o garanție de putere lineară de 25 de ani, o rezistență mecanică ridicată și o performanță remarcabilă, chiar și în condiții de lumină scăzută, acoperișul solar Metigla devine alegerea optimă pentru românii care sunt în căutarea unei soluții fotovoltaice estetice, doresc să-și micșoreze costurile facturilor cu energia electrică, și susțin conservarea mediului înconjurător.

Acoperișul Falt Solar transformă, pas cu pas, nu doar casele, ci și modul de viață al românilor, oferindu-le independență energetică și un acoperiș estetic, durabil și eficient.

************

Despre Metigla

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate.

Portofoliul companiei oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidențiale, dar și pentru fațade și drenaj al apei pluviale de pe acoperiș. Metigla este prezentă și în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

*********

Ne puteți urmări pe www.metigla.ro și pe conturile de social media:

https://www.youtube.com/@metigla6632

https://www.facebook.com/Metigla/

https://www.linkedin.com/company/metigla/

TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), liderul mondial în producția de cipuri, a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16. Noul proces de fabricație, ce...
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
#acoperis, #acoperis solar, #metigla, #energie verde , #stiri afaceri