Sfaturi și trucuri pentru a trata erupţiile acneice legate de schimbarea de anotimp

Advertorial
Luni, 18 Martie 2024, ora 17:30
1995 citiri
Sfaturi și trucuri pentru a trata erupţiile acneice legate de schimbarea de anotimp
FOTO: Pexels.com

Primăvara aduce cu ea o mulțime de schimbări, de la zilele mai lungi, la temperaturi mai plăcute şi mai mult soare. Totuşi pentru unele persoane, primăvara poate însemna și erupţii acneice inopinate și probleme de piele. Variațiile de temperatură, umiditatea crescută și alți factori de mediu influenţează apariţia coşurilor inestetice. De aceea este cu atât mai important să îţi adaptezi rutina de îngrijire a pielii pentru a preveni apariţia acestor erupţii și a avea o piele sănătoasă şi strălucitoare. Iată câteva sfaturi și trucuri în acest sens.

Curățare în profunzime a tenului

Curățarea pielii este un pas esențial pentru a elimina excesul de sebum, impuritățile și celulele moarte. Este important să alegi un produs de curățare delicat, potrivit tipului tău de piele, pe care să-l foloseşti de două ori pe zi, dimineața și seara.

Persoanele care au tenul gras au tendinţa de a opta pentru produse mai agresive, care usucă excesiv pielea, iar acesta este un factor agravant, care poate determina şi mai multe erupţii acneice. Așadar, în astfel de situaţii sunt recomandate produsele care curăţă fără să afecteze bariera hidrolipidică a pielii, urmate de o lotiune tonica pentru ten gras.

Hidratarea esențială

Chiar dacă vremea se încălzește, este important să menții o hidratare adecvată a tenului. Şi da, este valabil şi pentru persoanele cu tenul gras sau cu acnee. Lor le sunt recomandate cremele hidratante lejere și non-comedogenice, cu ingrediente active precum, acidul hialuronic sau peptidele, pentru a evita blocarea porilor. Printre beneficiile acidului hialuronic se numără hidratarea, dar şi menținerea echilibrului natural al pielii. Aceste aspecte contribuie inclusiv la reducerea producției de sebum, ceea ce poate preveni apariția coșurilor.

Protecție solară în fiecare zi

Odată cu creșterea expunerii la soare, este foarte important să îţi protejezi pielea de razele UV nocive. Optează pentru o cremă de protecție solară cu spectru larg și cu un factor de protecție solară de cel puțin 30. Este important de reţinut că această cremă trebuie reaplicată la fiecare două ore, dacă petreci mai mult timp în aer liber. Protecția solară adecvată poate preveni arsurile și îmbătrânirea prematură a pielii, dar poate și să reducă riscul apariţiei coșurilor. Există o gamă variată de astfel de produse, deci poţi alege unul care corespunde necesităţilor tenului tău.

Evită produsele comedogenice

Atunci când alegi produse de îngrijire a pielii, verifică atent etichetele pentru a te asigura că sunt non-comedogenice, ceea ce înseamnă că nu sunt susceptibile să blocheze porii şi să favorizeze apariţia coşurilor. De asemenea, este recomandat să eviţi produsele pe bază de uleiuri sau parfumuri iritante, deoarece acestea pot agrava problemele pielii și pot duce la erupţii acneice.

Alege meniuri echilibrate

Ceea ce mănânci poate afecta și sănătatea pielii. De aceea este important să alegi în fiecare zi meniuri echilibrate, cât mai bogate în fructe, legume, cereale integrale și proteine slabe. Dacă ai probleme cu acneea, încearcă pe cât posibil să eviţi alimentele bogate în zaharuri adăugate și grăsimi saturate, deoarece acestea pot contribui la inflamația pielii și la apariția coșurilor.

Atenţie la rutina de după sport

Pentru a avea o piele frumoasă şi curată, trebuie să ai grijă la rutina de îngrijire de după exerciţiile fizice, indiferent că le practici la o sală sau în aer liber. Atunci când transpiri, mai ales dacă porţi şi machiaj, porii se pot bloca, ceea ce poate duce la apariția coșurilor. După antrenament, fă un duș și curăță şi tenul, pentru a elimina transpirația, bacteriile și impuritățile. De altfel, evită să te machiezi atunci când mergi să faci sport. Pielea ta îţi va mulţumi!

Gestionează mai bine stresul

Stresul poate avea un impact semnificativ asupra sănătății pielii. Producția crescută de cortizol, un hormon legat de inflamație, poate duce la erupţii acneice. Găseşte modalitățile potrivite pentru tine de a gestiona stresul, fie prin meditație, yoga, lectură sau orice altă activitate relaxantă care te ajută să te destinzi.

Schimbă frecvent fața de pernă

Fața de pernă poate acumula reziduuri de sebum, murdărie și produse de îngrijire a părului, care pot fi transferate pe pielea ta în timp ce dormi. Pentru a evita apariția coșurilor, schimbă fața de pernă cel puțin o dată la două zile.

Aşadar, urmând aceste sfaturi simple, dar eficiente, poţi prevenii erupţiile acneice la care poţi fi predispus primăvara și îți poți menține tenul strălucitor şi sănătos. Nu uita că fiecare persoană are o piele unică, așa că este important să găseşti ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine și să-ţi adaptezi rutina de îngrijire în consecință.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#acnee, #eruptii, #aruptii acneice , #stiri sanatate