Cum să scapi de imperfecțiunile lăsate de acnee. Anumite produse le pot ameliora

Advertorial
Marti, 26 Aprilie 2022, ora 12:43
15024 citiri
Cum să scapi de imperfecțiunile lăsate de acnee. Anumite produse le pot ameliora
Acneea poate afecta stima de stine FOTO Pixabay

Mulți oameni se luptă cu acneea, iar faptul că apare doar în adolescență este un mit. Desigur, există norocoși care tratează această problemă și nu mai apare niciodată, dar cauzele pot fi diverse, astfel că uneori devine o bătălie dusă pe viață.

Lucrurile nu sunt ușoare nici după ce acneea este tratată. În cazul formelor agresive, rămân semne adânci, care sunt inestetice, dar mai grav este că afectează stima de sine a persoanelor în cauză: femei care nu se simt confortabil să fie văzute fără machiaj, bărbați care nu se consideră suficient de atractivi din cauza tenului.

Vestea bună este că există soluții. Există proceduri cosmetice care pot îmbunătăți vizibil aspectul tenului, dar există și produse ce conțin ingrediente benefice și care pot ameliora considerabil semnele lăsate de acnee. Desigur, elementul cheie este răbdarea. Rezultatele unei rutini corecte de îngrijire a tenului vor apărea, dar nu peste noapte, așa că așteptările trebuie să fie realiste.

Primul pas - demachierea

Ca în orice rutină corectă, primul pas, care este absolut obligatoriu: demachierea. Putem folosi o apă micelară, o cremă demachiantă, sau o spumă de curățare, în funcție de ten și de nevoile acestuia. De exemplu, pentru un ten sensibil ar fi ideală o spumă, astfel încât să nu agresăm pielea prin frecarea cu discheta demachiantă, ci să facem mișcări circulare blânde cu degetele.

În acest caz, ideală este o spumă micelară de curățare concepută special pentru tenul acneic, care contribuie la estomparea semnelor. Poate conține extract de lemongrass, care echilibrează secreția de sebum și are proprietăți antiinflamatorii.

O apă micelară benefică, destinată tenului sensibil și cu cicatrici, ar trebui să conțină ingrediente precum mușețel, deoarece are rol dezinfectant, antiinflamator și antibacterian, dar și extract de tei, cu rol în regenerarea pielii, care calmează și tonifică pielea. Dacă la toate acestea se adaugă și acid hialuronic, cu atât mai bine.

De asemenea, crema demachiantă poate conține mandarină verde și ceai matcha. Mandarina verde este foarte bună pentru tenul acneic, gras, sau cu seboree. Ceaiul matcha ajută la combaterea acneei și a semnelor lăsate de aceasta datorită conținutului de substanțe antioxidante cu efect antibacterian și antiinflamator.

Produse care țintesc problema

Mai departe urmează faza în care trebuie să utilizați un produs ce țintește direct problema, și anume acneea sau cicatricile.

Produsele foarte apreciate sunt cele care conțin retinol, recomandat pentru pielea cu imperfecțiuni, foliculită sau pete pigmentare și reduce ridurile, dar stimulează și producția de colagen. Totuși, trebuie să rețineți că nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, dar nici persoanelor care urmează să se expună la soare puternic.

O altă variantă este crema cu miere manuka, destinată tenului ce are nevoie de regenerare și hidratare intensivă. Datorită ingredientelor sale, adică miere manuka, aloe vera, vitamina E, pantenol și ceară de albine, creează un strat protector pe suprafața pielii, hrănește epiderma și acționează eficient pentru a susține procesele de regenerare celulară.

Mierea de manuka este cunoscută drept singura miere care și-a dovedit de-a lungul timpului proprietățile antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii, iar panthenolul are un rol esențial în regenerarea pielii rănite, stimulând reînnoirea celulelor epidermului și dermului.

Puteți opta și pentru o mască jeleu cu mentă, un ulei regenerant sau un produs cu efect de peeling pentru ten sensibil.

Acidul salicilic este de asemenea foarte util în combaterea imperfecțiunilor, fiind un activ cosmetic cu efect de exfoliere. După utilizare, aspectul tenului se îmbunătățește vizibil, serul ajutând la rafinarea porilor dilatați, estomparea imperfecțiunilor acneice și a punctelor negre, cât și la echilibrarea secreției de sebum.

Fiecare experiență privind rutina de îngrijire a pielii este unică.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#acnee tratament, #semne acnee, #cicatrici acnee , #acnee