Explozie la un azil de bătrâni din Timișoara. O butelie de oxigen a sărit în aer după ce un bătrân și-a aprins o țigară. Acesta se află în stare critică

Duminica, 20 Februarie 2022, ora 13:56 2257 citiri
Bătrânul a fost transportat la spital și se află în stare critică FOTO Pixabay

O butelie de oxigen a sărit în aer duminică dimineață, 20 februarie, la căminul de bătrâni „Azil Royal” din Timișoara. Din primele informații, un bărbat în vârstă de 80 de ani a fost rănit grav și se află în stare critică. Anterior, acesta și-a dat jos masca de oxigen și și-a aprins o țigară.

Conform unui comunicat ISU Timiș, pompierii au fost sesizați despre producerea unei explozii a unui aparat de oxigen la căminul de bătrâni "Azil Royal" din Timișoara.

Pentru gestionarea evenimentului a fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara iar la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă si spumă, o ambulanță SMURD tip B, o ambulanță SMURD tip C cu 1 ofițer si 10 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție și după recunoașterea în teren s-a constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

Forțele de intervenție au evacuat 12 persoane aflate la nivelul etajului 2 al construcției și au ventilat toate încăperile.

Incidentul s-a produs într-un salon de la etajul 2 al clădirii în care se aflau doi pacienți. Unul dintre pacienți, dependent de oxigen și care folosea o mască de oxigen a încercat să-și aprindă o țigară, moment în care s-a produs explozia.

Pacientul, un bărbat in vârstă de 80 ani, a suferit arsuri de gradul 2 și 3 în zona feței și posibile arsuri ale căilor respiratorii fiind intubat și transportat la UPU Spitalul Județean.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com