Destinul tragic al unui român plecat la muncă în Italia. A murit în accident rutier pe drumul de întoarcere acasă

Autor: N.G.
Miercuri, 03 Mai 2023, ora 03:25
6080 citiri
Destinul tragic al unui român plecat la muncă în Italia. A murit în accident rutier pe drumul de întoarcere acasă
Imagine de la locul accidentului ce a avut loc pe Autostrada A1

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat hotărârea definitivă într-un dosar constituit ca urmare a unui accident mortal ce a avut loc pe autostrada A1, pe raza localității Vințu de Jos. Cauza a fost o defecțiune tehnică provocată de neglijența șoferului.

Șoferul vinovat (Mircea P.) a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 2 ani. Accidentul a avut loc în dimineața zilei de 22 noiembrie 2020 și s-a datorat unei defecțiuni tehnice la microbuzul în care se aflau șapte persoane și care efectua o cursă Italia – România și tracta o platformă pe care se afla un alt autoturism.

„La un moment dat, la km 314+900 m, pe raza localității Vințu de Jos, datorită unei defecțiuni tehnice, respectiv desprinderea roții stânga spate a autoturismului, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat cu partea stângă a autoturismului în glisiera metalică mediană, după care s-a răsturnat în partea dreaptă a autostrăzii, în afara părții carosabile.

În urma accidentului, a rezultat decesul numitului (…) care a ocupat locul din dreapta, pe bancheta din mijloc și nu purta centura de siguranță cuplată, fiind proiectat pe geamul ușii glisante, în afara autoturismului, fiind imobilizat sub acesta și vătămarea corporală a numitei (…), pasageră pe scaunul din spate a șoferului”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Sebeș. Pasagera rănită a fost transportată la spitalul din Alba Iulia, unde a fost internată timp de trei zile.

A depășit masa maximă autorizată

Concluzia anchetei a fost că accidentul s-a produs pentru că șoferul nu a respectat masa maximă autorizată pe care o putea transporta pe platformă. Acesta a declarat că, la întoarcere spre România din Italia, având mai mulți pasageri în microbuz, a încărcat pe platforma auto un autoturism BMW, iar pe parcursul călătoriei a făcut opriri pentru odihnă, ultima oprire fiind pe A1, sensul Deva - Sibiu, de aproximativ 1 oră.

„La plecarea din parcare, inculpatul a arătat că nu a simțit nici o problemă la mașina condusă, iar, după aproximativ 1 km, a urcat o pantă, trebuind să schimbe viteza, într-o treaptă inferioară, având o viteză de 80-90 km/h. În momentul în care a trecut peste un rost de dilatare, a simțit cum autoturismul se înclină spre partea stângă, a intrat în balans și s-a îndreptat spre dreapta.

Întrucât era pericol să se răstoarne pe dreapta unde era o prăpastie, inculpatul a tras de volan spre stânga, pentru a menține mașina pe drum, a lovit glisiera stânga mediană și a fost proiectat în afara părții carosabile, pe partea dreaptă a sensului de mers, unde a lovit un indicator și s-a răsturnat”, se mai susține în hotărârea instanței de judecată. Șoferul a completat că știa despre greutatea mărfii încărcate și că a fost depășită masa maximă autorizată.

Victima accidentului muncea în Italia și venea la familie în România. Membrii familiei au relatat că acesta urma să revină definitiv în România și să pornească o afacere din care să întrețină familia. Prin hotărârea definitivă din 27 aprilie 2023, Curtea de Apel a scăzut daunele morale acordate părților civile, de la 280.000 de euro la un total de 135.000 de euro, bani care vor fi primiți de către șapte persoane.

O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
O maşină a fost cuprinsă de flăcări, după ce a intrat într-un buldoexcavator. Șoferul a fugit de la locul incidentului și nu a fost găsit
Un autoturism a luat foc după ce, în noaptea de joi spre vineri, a intrat într-un buldoexcavator parcat pe o stradă din municipiul Roman, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă...
Pilotul român care nu poate trăi fără adrenalină: ”Uneori sunt kamikaze. Nu cred că Verstappen ar face față”
Pilotul român care nu poate trăi fără adrenalină: ”Uneori sunt kamikaze. Nu cred că Verstappen ar face față”
Ocupant al locului 5 anul trecut în campionatul de off-road la clasa Extreme, Mihai Chivu atacă podiumul în actualul sezon. Pentru amatorii de senzații tari, cursele de off-road reprezintă...
#accident, #autostrada, #roman, #Italia, #deces , #accidente rutiere
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
În măsura în care banda de urgență este condiderată carosabil, unde