Ce despăgubiri a primit un bărbat de 35 de ani, tată a cinci copii, mutilat într-un accident rutier

Duminica, 12 Iunie 2022, ora 03:45
5322 citiri
Ce despăgubiri a primit un bărbat de 35 de ani, tată a cinci copii, mutilat într-un accident rutier
Accidentul rutier s-a produs pe un drum județean din Dâmbovița FOTO mdi.tv

Nicușor M., un dâmbovițean în vârstă de 35 de ani, tată a cinci copii, a obținut în instanță acordarea unor daune în valoare de 300.000 de euro printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Ploiești.

Bărbatul a fost victima unui accident rutier petrecut pe un drum județean din Dâmbovița, în data de 3 ianuarie 2020.

Într-o primă fază a procesului victima obținuse daune în valoare de doar 70.000 de euro, printr-o sentință a instanței de fond, Judecătoria Găești.

Accidentul în urma căruia tânărul de 35 de ani a rămas mutilat pe viață, din cauza unui traumatism cranian care i-a afectat vederea permanent la ochiul stâng, s-a petrecut pe drumul județean 711 A, în afara localității Corbii Mari, județul Dâmbovița.

În accident au fost implicate două mașini, un BMW, condus de Nicușor M. Și un Audi, condus de o femeie care a și fost declarată vinovată de producerea evenimentului rutier. Șoferița a fost cea care, din neatenție, a pătruns pe contrasens și a lovit în plin maina condusă regulamentar de bărbat. În urma impactului, șoferul BMW-ului a fost grav rănit, suferind un traumatism cranian pentru care a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale.

În accident tânărul tată și-a pierdut vederea la ochiul stâng, afecțiunea fiind una permanentă. În plus, rănile i-au lăsat urme vizibile pe chip care îl afectează din punct de vedere estetic.

Pentru că handicapul îi restricționează mult accesul la un loc de muncă, bărbatul s-a constituit parte civilă în procesul penal și a cerut despăgubiri în valoare de 700.000 de euro. Suma a fost justificată de faptul că are de crescut cinci copii, este un bărbat tânăr a cărui viață s-a schimbat radical din cauza afecțiunilor medicale permanente.

Judecătoria Găești a refuzat să accepte o astfel de valoare drept despăgubire, apreciind că bărbatul s-ar putea îmbogăți fără just temei și a decis ca Nicușor să primească doar 70.000 de euro cu titlu de daune morale. În schimb, judecătorii Curții de Apel Ploiești au apreciat suma aprobată de instanța inferioară mult prea mică și au dispus, prin sentință definitivă, ca bărbatul să primească 300.000 de euro din partea societății de asigurări.

Femeia care a produs accidentul a primit o pedeapsă de 9 luni de închisoare cu amânare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
Un accident rutier grav a avut loc joi, 18 aprilie, pe autostrada A1, în zona localităţii Veştem din judeţul Sibiu. Accidentul s-a produs la kilometrul 230, pe sensul de mers Sibiu-Boiţa....
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#accident rutier, #Dambovita, #victima accident, #despagubiri, #Curte Apel , #stiri juridice
Comentarii