Procurorii au respins testul poligraf în cazul polițistului care a ucis o fetiță pe o trecere de pietoni din București. Acuzația gravă făcută de avocatul familiei victimei

Luni, 21 Februarie 2022, ora 16:53 4003 citiri
Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni în 13 ianuarie FOTO Facebook / Luptăm pentru România

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au respins solicitarea ca polițistul care a ucis o fetiță de 11 ani pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 să fie supus testului poligraf.

Anunțul a fost făcut luni, 21 februarie, de avocatul copilei, Adrian Cuculis, cel care care a depus solicitarea.

„Vă comunicăm faptul că proba cu testul poligraf nu va fi administrată, nefiind obţinut consimţământul în cauză”, este răspunsul obţinut de casa de avocatură CuculisAsociaţii, dat în urma unei solicitări a apărătorilor familiei fetiței care a decedat.

Avocatul afirmă că, având în vedere circumstanţele, poate avea suspiciunea rezonabilă că cei care l-au învăţat pe şoferul implicat în accident să nu accepte această probă sunt chiar anchetatorii.

„În mod oficial poliţistul din cauza ”Raisa” nu o să fie supus testului cu poligraful, asta după ce vreme de o săptămână, atât parchetul, cât şi poliţia, au refuzat să spună dacă Popescu şi-a dat ori nu acordul asupra acestei probe. Având în vedere atitudinea lui, cât şi faptul că l-au primit la darea acestui acord pe la uşa ”VIP”, putem să suspicionăm rezonabil că a fost învăţat chiar de către anchetatori să nu îşi dea acordul”, afirmă Adrian Cuculis.

În 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii