Acuzații grave, după tragedia din Pasajul Unirii. „Prefectul Greblă și alte oficialități au mințit. Se vede cum autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri”

Sambata, 24 Decembrie 2022, ora 17:17
11002 citiri
Acuzații grave, după tragedia din Pasajul Unirii. „Prefectul Greblă și alte oficialități au mințit. Se vede cum autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri”
Un bărbat a murit după ce un autocar a fost strivit de limitatorul de înălțime poziționat înainte de intrarea în Pasajul Unirii din Bucureșt FOTO Facebook/ Cătălin Drulă

Președintele USR, Cătălin Drulă, a lansat sâmbătă, 24 decembrie, un set de acuzații, după accidentul mortal din Pasajul Unirii din București, în care a fost implicat un autocar plin cu turiști greci.

Cătălin Drulă spune că, potrivit unei filmări, se vede că autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri, deși autoritățile au susținut contrariul.

„A fost publicată o filmare în care se vede cum autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri (foto 1) al Pasajului Unirii pe banda 2 (din 4) ulterior schimbând o bandă în stânga. Exact situația de care vorbeam la pct. 8 din postarea anterioară.

În același timp, într-o poză facută astăzi (foto 2) se vede cum lanțurile de la presemnalizator sunt date peste cap pe lățimea benzii 3 (care mai în față devine banda 1 a pasajului Unirii).

Se impun câteva concluzii:

1. Prefectul Greblă și alte oficialități care au spus că au fost lovite lanțurile prelimitatorului au mințit.

2. Prelimitatorul este INCORECT amplasat. Așa cum spuneam în postarea anterioară, trebuie să nu poți fizic să îl ocolești dacă intri în pasaj (soluții se găsesc, de la amplasarea mai apropiată de pasaj, la delimitare fizică mai timpurie a sensurilor prin/pe deasupra pasajului). Mai mult, dacă înainte de intersecția Budapesta un TIR sau autocar e încadrat pe banda 1 (unde e logic să fie fiind vehicul greu) la trecerea de intersecție NU va lovi lanțurile și dacă e o decizie (greșită) de ultim moment să intre în pasaj se va înfige direct în limitator cum s-a întâmplat ieri.

3. Lanțurile au mai fost lovite de alte TIR-uri sau autocare după cum se vede în poză și LĂSATE AȘA. Practic, nu există întreținere și repunere în funcțiune a acestui element de siguranță.

4. (în consecință de la pct. anterior) Și dacă trecea pe banda 3, pe sub lanțuri, e foarte posibil ca autocarul să nu le fi lovit pentru că fuseseră deja date peste cap de mai demult.

5. Și la ora asta când vorbim (sau cel puțin azi-dimineață), chiar dacă a fost un accident, Primăria Sector 4 n-a catadicsit să trimită o nacelă să readucă pe poziție lanțurile date peste cap ale prelimitatorului”, a transmis Cătălin Drulă.

Un bărbat a murit după ce un autocar a fost strivit de limitatorul de înălțime poziționat înainte de intrarea în Pasajul Unirii din București, vineri, 23 decembrie.

Avea 53 de ani, era din Larissa, Grecia, iar excursia în București era un cadou pentru soția lui, cu ocazia Crăciunului, potrivit presei elene, citată de Buletin de București.

Au doi copii, o fata de 23 de ani și un băiat de 21. Fata urmează să ajungă la București pentru a asista la repatrierea trupului neînsuflețit al tatălui ei.

Sora bărbatului mort în accident a declarat, pentru SKAI TV, că au primit vestea de la Ministerul grec de Externe.

“Fratele meu a murit. Nu avem multe informatii, doar că Ministerul Afacerilor Externe a luat-o pe fiica fratelui meu care este un copil de 23 de ani. Nepotul meu are 21 de ani. Au vorbit si ne-au spus ieri ca fratele meu a murit. Am a vorbit ieri cu soția fratelui meu, pe la 19:30, nu știa unde este soțul ei, nu știa nimic. Nu i-au spus că a murit”, a sora jurnaliștilor.

„Trăim o dramă”, a adăugat femeia care a povestit că fratele ei, Nikos, și-a surprins soția cu o excursie la București de Crăciun.

„Vreau să trimită psihologi la copiii fratelui meu care și-au pierdut tatăl și la mama lor”, a spus femeia.

„Vreau să știu în ce stare se află cumnata mea. Vrem să știm cum va veni el aici și vrem ca trupul fratelui meu să vină cât mai curând posibil”, a adăugat ea.

Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#accident Pasaj Unirii, #autocar turisti greci, #catalin drula , #Stiri Catalin Drula