Detalii cumplite în cazul familiei spulberate de tren în Bacău. La volan se afla mama: Era însărcinată în 4 luni și abia luase permisul

Duminica, 16 Iulie 2023, ora 19:38
8625 citiri
Detalii cumplite în cazul familiei spulberate de tren în Bacău. La volan se afla mama: Era însărcinată în 4 luni și abia luase permisul
Imagine de la locul accidentului FOTO www.bacau.net

Patru persoane și-au pierdut viața, între care și doi copii, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren în comuna Orbeni, Bacău duminică, 16 iulie, în jurul orei 15:21.

Mașina în care se aflau cele patru persoane a fost lovită de un tren de călători, la trecerea la nivel cu calea ferată, situată la ieșire din halta de mișcare (Hm) Orbeni.

Tatăl, mama, care era însărcinată în patru luni, și cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și 11 ani au murit pe loc, în urma impactului, scrie Antena 3.

Mecanicul trenului a sunat la 112, declarând că mașina nu a oprit la trecerea la nivel cu cale ferată.

Potrivit oamenilor din zonă, trecerea la nivel cu cale ferată nu este prevăzută cu barieră, ci doar cu semnale acustice și luminoase.

La volanul autoturismului s-a aflat mama celor doi copii, în vârstă de 25 de ani, care abia luase permisul de conducere.

Mecanicul trenului a fost preluat de polițiști, urmând să se stabilească, după efectuarea testelor, dacă acesta a consumat alcool sau nu.

Anunțul poliției

„În cursul acestei zile, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Orbeni, în urma unui apel care anunța faptul că un autoturism a fost lovit de tren. De urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ. În urma impactului au rezultat patru victime, pentru care, din nefericire, s-a declarat decesul. Este vorba despre doi minori și doi adulți,” a anunțat ISU Bacău.

La ieşirea din halta de mişcare (Hm) Orbeni, trenul IR 1754 a lovit duminică, în jurul orei 15:21, un autoturism aflat pe trecerea la nivel cu calea ferată, dotată cu semnalizare automată (SAT), iar în urma impactului au rezultat patru victime, a transmis CFR S.A.

"Trenul IR 1754, care circulă în relaţia Suceava - Bucureşti Nord, va staţiona la locul accidentului rutier până când organele abilitate finalizează toate procedurile necesare, care se impun în astfel de situaţii. Semnalizarea automată de la trecerea la nivel cu calea ferată funcţiona în condiţii normale, iar următorul tren care este programat să tranziteze zona respectivă este IR 1543, în jurul orei 17.00", informează administratorul de infrastructură.

Circulaţia feroviară între Hm Odorhei şi Hm Sascut a fost închisă pe ambele fire, traficul urmând a fi reluat după finalizarea demersurilor organelor abilitate, a recizat CFR SA.

Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Accident violent pe Centura Capitalei. Un tată și-a pierdut viața, iar fiul lui se zbate să supraviețuiască
Un bărbat de 35 de ani a murit joi, 25 aprilie, iar fiul său de 13 ani este grav rănit, după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de o alta. Ambii au fost găsiți inconștienți de...
#accident mortal, #tren, #bacau, #familie, #mama, #insarcinata , #accident