UPDATE Pilot român, viu după ce elicopterul s-a prăbușit în Marea Egee. Alte două persoane, un român și un basarabean, sunt reanimate VIDEO

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 22:15
5703 citiri
UPDATE Pilot român, viu după ce elicopterul s-a prăbușit în Marea Egee. Alte două persoane, un român și un basarabean, sunt reanimate VIDEO
Românul aflat în elicopter a fost salvat FOTO Samos 24.gr

Un elicopter la bordul căruia se aflau patru persoane s-a prăbuşit miercuri, 13 iulie, în Marea Egee, în timp ce participa la o operaţiune de stingere a unui incendiu de pădure pe Insula Samos, potrivit televiziunii publice greceşti Ert.

UPDATE 22:15 O persoană este dată dispărută şi alte două au fost rănite grav.

”Pilotul român al elicopterului a fost găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă elene în largul Samos şi transferat la spitalul de pe insulă”, a declarat pentru AFP o responsabilă a gărzilor de coastă elene.

”Doi membri ai echipajului, un român şi un moldovean, au fost găsiţi inconştienţi în apă şi eforturi de reanimare sunt încă în curs”, a precizat ea.

Al patrulea membru al echipajului, un grec, este dat dispărut şi o operaţiune de salvare a gărzilor de coastă este în curs pentru a-l găsi.

Incendiul de pădure de pe insula Samos s-a declanşat pe insulă în jurul orei 14.00 (11.00 GMT), fiind mobilizate trei elicoptere şi cinci avioane, alături de circa 50 de pompieri.

Un vânt foarte puternic de peste 7 pe scara Beaufort (care are în total 13 grade) suflă în regiune, în timp ce temperatura a atins aproape 30 de grade Celsius.

Pentru a-şi întări mijloacele de combatere a incendiilor după focurile devastatoare de anul trecut care s-au soldat cu trei morţi şi au devastat 130.000 de hectare, guvernul grec a solicitat, în cadrul Mecanismului european de protecţie civilă, partenerilor săi europeni să desfăşoare preventiv în această vară pompieri din mai multe state membre.

Astfel, de la 1 iulie, 250 de pompieri români, francezi, germani, bulgari, finlandezi şi norvegieni au început să fie desfăşuraţi succesiv în întreaga ţară.

Zeci de incendii mici şi medii de pădure s-au declanşat în ultimele săptămâni în Grecia, alimentate de rafale puternice de vânt şi temperaturi de peste 30 de grade Celsius fără a provoca însă victime până acum.

Știrea inițială:

Din primele informații, echipajul elicopterului era format dintr-un român, doi moldoveni și un traducător grec.

”O operaţiune de salvare este în curs, după prăbuşirea unui elicopter care participa la lupta împotriva unui incendiu de pădure la Samos”, a declarat un reprzentant al pompierilor pentru AFP.

În jurul orei 18:30, Garda de Coastă a localizat doi supraviețuitori de la bordul elicopterului Mi 8 care s-a prăbușit. Printre persoanele găsite în viață se află și cetățeanul român.

Accidentul s-a produs în condițiile în care în zona în care se afla elicopterul vântul era puternic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#accident elicopter, #Grecia, #Marea Egee, #incendii vegetatie , #Grecia
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
3852 citiri.condoleante|condoleante.Συλλυπητήρια|Συλλυπητήρια.+|+..