Polițistul din București care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni a fost eliberat din funcție. Detalii despre misiunea în care se afla

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 22:146921 citiri
Polițistul din București care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni a fost eliberat din funcție. Detalii despre misiunea în care se afla
Șeful Poliției Capitalei a anunțat că nu a existat o justificare privind urgenţa sau folosirea semnalelor luminoase FOTO amator

Poliţistul care a provocat accidentul în care o fetiţă a murit, în Sectorul 1 al Capitalei, a fost pus la dispoziţie, după ce procurorii l-au plasat sub control judiciar.

Anunțul a fost făcut vineri seară, 14 ianuarie, de șeful Poliţiei Capitalei, care a precizat că nu s-a încercat mușamalizarea cazului.

”Având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei, am dispus retragerea din funcţie şi punerea lucrătorului la dispoziţie”, a anunţat, vineri seară, directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Berechet a ţinut să clarifice că ”poliţiştii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului”, el arătând că poliţistul nu se afla în misiune urgentă.

Șeful Poliției Capitalei a declarat că poliţistul se afla ”în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu” şi că fusese trimis în misiune ”de către şeful său nemijlocit”.

El a arătat că ”nimic din ceea ce facem sau spunem nu o poate readuce la viaţă pe Raisa, însă poliţiştii vor pune la dispoziţie toate datele pentru clarificarea rapidă a situaţiei”.

Acesta a menţionat că nu s-a pus problema de ”muşamalizarea acestui subiect”.

Berechet a mai spus că poliţiştii care pleacă în misiune vor trebui să anunţe la dispecerat dacă este nevoie de folosirea semnalelor acustice şi luminoase.

”Nu a existat o justificare din partea poliţistului cu privire la urgenţa sau folosirea semnalelor luminoase”, a mai afirmat şeful Poliţiei Capitalei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News