Fetița care a supraviețuit accidentului rutier din București provocat de un polițist va fi audiată marți. Noi detalii din dosar

Luni, 07 Februarie 2022, ora 23:42 2202 citiri
Polițistul care a provocat accidentul va fi testat cu detectorul de miunciuni FOTO Facebook / Luptăm pentru România

Fetița care a fost rănită în accidentul rutier provocat de un polițist în Sectorul 1 al Capitalei va fi audiată marți, 8 februarie.

Anunțul a fost făcut de avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei, fetiţa care a murit în accident.

Potrivit avocatului, audierea fetiţei rănite în accident va avea loc marţi, de la ora 10.00, la domiciliul său, unde se vor deplasa în echipă mixtă poliţişti de poliţie judiciară şi se va face în prezenţa familiei şi a apărătorilor familiei.

Avocatul a precizat că marți ar urma ca anchetatorii să stabilească ziua când poliţistul va fi supus testului poligraf.

În dosar a fost admisă şi solicitarea privind depunerea ”planului de acţiune” pentru a se vedea unde mergea poliţistul.

Avocatul Adrian Cuculis solicitase audierea celei de-a doua fetiţe, care a supravieţuit accidentului şi a cărei stare de sănătate este bună, el propunând procurorului de caz să discute cu copila la domiciliul acesteia.

Cuculis susţinea, de asemenea, că este importantă audierea unui alt poliţist, care este coleg cu cel aflat la volanul autospecialei implicate în accident.

”Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, declara, recent, avocatul Adrian Cuculis.

El preciza că Marina, cea de-a doua fetiţă care se afla împreună cu Raisa atunci când a avut loc accidentul, ”e bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului”, copila fiind dispusă, conform avocatului, să discute cu procurorul despre ce s-a întâmplat atunci.

În 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News