Pilotul care a amenințat că se va prăbuşi cu avionul peste un supermarket a fost arestat

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 07:51
2543 citiri
Pilotul care a amenințat că se va prăbuşi cu avionul peste un supermarket a fost arestat
FOTO arhivă elcolombiano.com

Un angajat al unui aeroport care a furat, sâmbătă, un avion bimotor şi a ameninţat că îl va face să se prăbuşească peste un supermarket Walmart din Mississippi a fost arestat, după ce, într-un final, a aterizat pe un câmp, afirmă Poliţia, citată de CNN.

Şeful Poliţiei din Tupelo, John Quaka, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că pilotul arestat este Cory Wayne Patterson, angajat al Tupelo Aviation de zece ani.

Quaka a afirmat că la 5.08, ora locală, Patterson, originar din Shannon, Mississippi, a furat un avion bimotor Beechcraft King Air C90 şi a decolat de la Aeroportul Regional Tupelo.

”Ştim că Patterson are o oarecare pregătire aviatică”, a spus Quaka. ”Nu credem că este un pilot licenţiat. Acest aspect este încă în desfăşurare, să aflăm acest lucru”, a adăugat el.

Quaka a mai spus că Patterson era responsabil de alimentarea cu combustibil a aeronavelor. Şeful Poliţiei a afirmat că avionul fusese alimentat complet cu o noapte înainte.

În jurul orei 5.23 a.m, Patterson a sunat la numărul de urgenţă din Lee County, din avion, şi a spus că îl va face să se prăbuşească peste West Main Walmart din Tupelo, a arătat Quaka. În scurt timp, magazinul şi zona apropiată au fost evacuate. Mai multe străzi principale din Tupelo au fost, de asemenea, închise, potrivit şefului Poliţiei.

Walmart-ul din Tupelor a fost ”închis şi evacuat”, a declarat pentru CNN Charles Crowson, director de presă al firmei, cât încă avionul era în aer.

Quaka a precizat că negociatori de la Poliţia din Tupelo l-au contactat pe pilot şi l-au convins să aterizeze la aeroportul din Tupelo. Un alt pilot a asistat Poliţia în a-l ajuta pe Patterson, dar în timpul procedurii de aterizare acesta a renunţat şi s-a îndreptat spre nord-vest, a spus Quaka. Mai multe districte au fost anunţate despre evenimentul în desfăşurare, a menţionat Quaka.

Peste mai bine de patru ore, Patterson a scris o postate pe Facebook. ”În esenţă, îşi lua adio. La acest moment, ştim că aproape rămăsese fără combustibil”, a afirmat Quaka.

După ce Poliţia a pierdut şi apoi a restabilit contactul radar cu avionul, Patterson a confirmat că a aterizat pe un câmp, a declarat şeful Poliţiei.

La scurt timp, Patterson a fost reţinut şi acuzat de furt calificat şi emiterea de ameninţări teroriste, a mai spus acesta.

Quaka a adăugat că se aşteaptă ca guvernul federal să adauge acuzaţii.

Administraţia Aviatică Federală (FAA) investighează incidentul. Biroul FBI din Jackson, Mississippi, a fost de asemenea implicat în gestionarea răspunsului la eveniment, a declarat un purtător de cuvânt.

Roxanne Ward (42 de ani) a declarat pentru CNN că avionul a aterizat în spatele Staţiei de pompieri Gravestown, în apropiere de locuinţa ei, în jurul orei 10.20 a.m.

”A aterizat destul de dur”, a spus ea.

Unele imagini video pe care le-a împărtăşit CNN arată că avionul era în mare parte intact, pe câmp, în timp ce forţele de ordine l-au înconjurat pe pilot.

Ward a auzit că avionul venea şi a fugit la casa socrului său, pentru a se ascunde în pivniţă. ”Atunci am auzit bufnitura”, a spus ea.

Răspunzând întrebărilor unor reporteri, Quaka a spus că a luat legătura cu familia pilotului, care este ”foarte îngrijorată” pentru acesta.

”Sunt recunoscător că situaţia s-a rezolvat şi că nimeni nu a fost rănit”, a afirmat guvernamtorul Tate Reeves, într-un mesaj pe Twitter.

Liderul sârbilor bosniaci amenință cu secesiunea din cauza unei rezoluții ONU: ”Nu mai dorim să împărţim nici măcar aerul”
Liderul sârbilor bosniaci amenință cu secesiunea din cauza unei rezoluții ONU: ”Nu mai dorim să împărţim nici măcar aerul”
Preşedintele Republicii Srpska, Milorad Dodik, a declarat marţi, 23 aprilie, că această entitate a sârbilor se va separa curând de Bosnia-Herţegovina dacă Adunarea Generală a ONU va...
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
#accident avion, #amenintare, #amenintare terorista, #pilot, #arest , #Accident avion