Academia de Poliţie se reformează cu consultanță de la Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca

Marti, 15 Martie 2022, ora 16:55 1909 citiri
Sediul Acadamiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”

Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca va oferi consultanţă pentru reformarea şi dezvoltarea Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, în urma unui protocol de colaborare semnat, marţi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

”Colaborarea dintre cele două universităţi emblematice pentru mediul academic din România este de bun augur şi nu poate decât să ne dea încredere că transferul de expertiză şi de bune practici are o bază solidă pentru viitorul instituţional al Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza'", a declarat, la ceremonie, ministrul de Interne, Lucian Bode, potrivit unui comunicat al MAI.

El a apreciat buna colaborare dintre cele două universităţi pentru materializarea acestui proiect şi a reiterat hotărârea MAI de a continua procesul de reformă iniţiat în 2021 în vederea dezvoltării şi consolidării instituţionale a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

"Am încredere că prin acest parteneriat se va realiza un transfer de expertiză, know-how şi resurse umane între cele două universităţi. Ca parte a acestui parteneriat, şi aici mă refer la evaluarea tezelor de doctorat rămase şi care pot fi susţinute, expertiza profesorilor din Universitatea Babeş-Bolyai va fi un filtru puternic", a scris Bode, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit MAI, specialişti de la Universitatea "Babeş-Bolyai" cu expertiză pe domenii de activitate diverse şi complexe vor fi cooptaţi în cadrul unor comisii atât pentru efectuarea unor analize calitative şi pe zona de etică academică a lucrărilor de doctorat, cât şi pentru susţinerea acestora, fapt ce ar permite finalizarea cu succes a procesului de lichidare a şcolilor doctorale ale Academiei de Poliţie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News