Academia de Studii Economice din București implinește 109 ani

Advertorial
Luni, 04 Aprilie 2022, ora 12:57
7640 citiri
Academia de Studii Economice din București implinește 109 ani
FOTO: ase.ro

Cea mai bună universitate economică din România împlinește 109 ani de la înființarea sa, prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, cu denumirea inițială de Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale (AISCI).

Academia de Studii Economice din București sărbătorește în această săptămână, printr-o serie de manifestări, anunțate pe site-ul său instituțional www.ase.ro și pagina oficiala de Facebook, cei 109 ani de prestigioasă existență ca lider al învățământului superior economic și de administrație publică din România. După doi ani de activitate desfășurată integral online, ASE a revenit în campus și toate evenimentele se desfășoară în universitate, cu prezența fizică.

Miercuri, 6 aprilie, începând cu ora 10.00 are loc în Aula Magna din Palatul ASE Adunarea festivă, dedicată aniversării. În deschidere va fi vernisată, după restaurarea completă, celebra pictură murală din Aula Magna - „Istoria Negoțului Românesc”, pictată de Cecilia Cuțescu Storck, în prezența sponsorului integral al restaurării, One United Properties, partenerul platinum al ASE. În cadrul adunării festive vor fi acordate diplomele Meritul Universitar „Virgil Madgearu” și titlul onorific de Profesor Emerit unor cadre didactice ale ASE, în semn de recunoștere a activității. Programul complet al manifestărilor este anunțat pe site-ul instituţional www.ase.ro.

Joi, 7 aprilie, va avea loc ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa domnului academician Mircea Dumitru, președinte al Secției de Filosofie, Psihologie, Teologie și Pedagogie a Academiei Române, director al Institutului de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române, membru al Academiei Europaea, profesor universitar doctor, Universitatea din București.

Manifestările includ momente de omagiu și depunere de flori la mormintele personalităților din istoria ASE, lansări de cărți, concursul interdisciplinar Elevii de astăzi, profesioniștii de mâine, Zilele porților deschise, Sesiunea științifică anuală a studenților ASE, numeroase competiții ale Clubului Sportiv Universitar ASE.

Prin activitatea lor, membrii comunității universitare au făcut ca, în pofida presiunii pandemice din ultimii doi ani, Academia de Studii Economice din București să obțină rezultate remarcabile atât pe plan național, cât și internațional, cu prezență bună în clasamente de prestigiu:

- locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2022, și prima universitate din țară care intră în top 600 în lume într-un ranking universitar de notorietate;

- locul I la nivel național în domeniul Științe Sociale (Social Sciences) în clasamentul Times Higher Education World University Rankings by Subject 2022;

- primul loc între universitățile românești în clasamentul Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings 2022, iar la nivel internațional urcă pe locul 157;

- primul loc în România în clasamentul THE Emerging Economies Universities Rankings 2021 și în segmentul 201-250 la nivel internațional;

- cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021, și pe locul al doilea în România în subdomeniul Business și Management.

Cu o admitere foarte bună în 2021, ASE a primit în rândul comunității de studenți un număr de peste 9.200 de boboci la toate cele trei cicluri de învățământ: licență, masterat și doctorat.

Pentru acest an, ASE scoate la concurs peste 11 000 de locuri la toate programele sale universitare, dintre care aproape jumătate sunt la forma de finanţare la buget. Mai multe detalii despre concursul de admitere 2022 se regăsesc pe admitere.ase.ro.

Cu o tradiție de 109 ani și peste 300 000 de absolvenți, Academia de Studii Economice din București este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunități studenților săi.

Vivat, crescat, floreat!

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#academia de studii economice, #Academia de Studii Economice Bucuresti, #ASE Bucuresti , #universitati
Comentarii