Subcarpati si Vita de Vie, primul egal din istoria Red Bull SoundClash in Romania

Comunicat de presa
Marti, 15 Octombrie 2019, ora 16:20
11500 citiri
Subcarpati si Vita de Vie, primul egal din istoria Red Bull SoundClash in Romania

A treia editie Red Bull SoundClash din Romania a fost cu noroc pentru ambele trupe adversare - seara s-a terminat la egalitate! Dupa patru runde incendiare, decizia finala a apartinut celor peste 3500 de oameni din public care au decis rezultatul final prin aplauze tumultoase.

In urma bataliei dintre cele doua trupe, parerile celor prezenti in Sala Polivalenta, dar si a celor de acasa care au urmarit confruntarea live, pe Facebook, au fost impartite. Insa decibelii nu mint, 445,7 a fost scorul final adunat de ambele trupe in cele patru runde prin care au trecut.

Pentru liderii celor doua trupe victoria nu era relevanta, experienta unui astfel de eveniment a fost mai presus:

"Cred ca Red Bull SoundClash a fost << highlight-ul >> lunii octombrie! Asta a fost unul dintre momentele in care in Romanica asta draga n-a mai contat cine castiga si ne-am simtit foarte bine de la inceput pana la sfarsit. Cu toate ca a fost egalitate ne-am simtit ca si cum am castigat.", a tras MC Bean concluzia serii.

"Victoria nu era importanta pentru noi. Sincer, mi se pare imposibil sa castigi impotriva Subcarpati, sunt o trupa fenomen. A fost o onoare pentru noi sa facem jocul asta. Miza muzicala in sine a fost atat de misto incat am zis sa jucam pana la capat.", a declarat Adrian Despot la finalul competitiei.

Iata, pe larg, cum s-a desfasurat intreaga seara

In dulcele stil propriu, la prima runda, fiecare trupa a facut un cover dupa melodia That's the Way (I like it). Miscari si ritmuri de boogie, combinate cu grime au fost aruncate in joc de Subcarpati, iar Vita de Vie a raspuns cu o varianta in care disco-funk-ul s-a pliat pe legendarele acorduri "Riders on the storm".

The TAKEOVER, runda in care o trupa incepe cu o piesa din repertoriul sau, iar cealalta o preia din mers, a debutat in forta cu leitmotivul Subcarpati "folcloru-i oxigen pentru un popor astmatic", iar in dreptul scenei Vita de Vie multimea a inceput sa dea din cap la unison pe "Iamma". Take-over-ul a continuat cu "'84-'85" pe care Despot a inchis-o la scena sa cu un moment mai degraba liric, un solo de chitara acompaniat de fluier. A mai curs "Sunetul mai tare" preluat de Subcarpati pe ritmuri orientale.

La The CLASH combatantii s-au batut pe cele mai bune reinterpretari a trei piese proprii pe ritmuri de blues, techno si drum&bass. Pe blues, Despot a fost "HaiHui" iar MC Bean si-a pus tot sufletul in varianta sa de la "Oamenii sunt inca frumosi". Pentru techno, Vita de Vie a pariat pe "MORI", iar Subcarpati au raspuns cu usurinta: "REGE PE DEAL"... Drum&bass-ul s-a jucat cu o prelegere inflacarata, de un simbolism profund al celor de la Vita de Vie - manifestul Varza, iar de pe scena adversa au raspuns intai sincopat, si mai apoi in forta, Subcarpati cu "Rabda Inima".

Runda finala, The WILD CARD, a fost momentul in care s-a folosit munitia grea. Florin Vasilica alaturi de ansamblul Teleormanul a completat armata folclorului underground pe refrenul "Codrule Marite Domn", melodie inspirata de tatal sau, rapsodul Liviu Vasilica, iar pe scena rock, Macanache a ambalat "Bassul si cu toba mare" in stilul sau.

Fanilor li s-a oferit oportunitatea sa-si incurajeze favoritii o ultima data in timp ce s-a calculat punctajul final. Mii de voci au strigat simultan Vita si Subcarpati, alternand in intensitate si revendicandu-si succesiv suprematia Polivalentei. Cand tensiunea a fost la cote maxime, maestrul de ceremonii Liviu Stanciu a recapitulat scorul final, iar rezultatul a fost... E-GA-LI-TA-TE! Un scor incredibil, calculat la virgula: 445,7.

Daca n-ai apucat sa vezi competitia dintre Subcarpati si Vita de Vie live, o poti urmari integral aici.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Red Bull SoundClash, #spectacol Subcarpati Vita de Vie , #spectacole