Street Food la Palatul Parlamentului

Comunicat de presa
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 10:00
37233 citiri
Street Food la Palatul Parlamentului

Saptamana aceasta incepe in Bucuresti, la Palatul Parlamentului, un eveniment aflat la prima editie: Wine and Street Food Festival.

In gradinile Palatului Parlamentului, un numar record de food-truck-eri vor pregati specialitati pentru toate gusturile, in premiera, intr-o zona dedicata de Street Food.

Iata cateva meniuri pregatite pentru gurmanzii si consumatorii de street food de pe la noi pregatite de catre food-truck-erii selectati din peste 250:

1. Satisfry

Chilli Meat Fries - O combinatie uimitoare intre cartofi prajiti crocanti, sos Ceddar si Chilli Con Carne fierbinte. Se vor adauga sosurile tale preferate si totul va fi decorat cu rondele de ardei Jalapenos si verdeturi proaspete.

2. Nori Yakitori

Crap glazurat cu sos de ardei iute, orez pentru sushi, salata cu ulei de susan.

3. Crepes Charmees

Ti s-a facut foame? Incearca Crepes Charmees Complete: ou, bacon, parmezan... hmmm delicioasa!

4. Mexican Bizness

Vrabioara de vita pe grill medium rare, cu chilly si patrunjel, insotita de cartofi fierti si apoi copti la cuptor in grasime de gasca, asezonati cu rozmarin si mix de condiment.

5. Arepas Columbianas

Halloumi fries - halloumi sticks, plimbate prin sumac, za'atar, iaurt cu menta, menta fresh, sirop si seminte de rodie.

6. Arosticini

Frigarui de berbecut fragede, stropite cu vin rosu, perpelite pe gratar.

7. Bao Van

Classic Bao burger - Porc maturat, sos de gaina, legume marinate, arahide caramelizate, coriandru.

8. Bao Van

Halloumi Bao - Halloumi, pesto cu rosii uscate, legume marinate, arahide caramelizate, coriandru.

9. Chicken cone

File de pui crunchy, sos BBQ, Peri Peri, cartofi crocanti cu cajun.

10. Gattini pasta

Paste proaspete - Tagliatelle nero di sepia proaspete, fructe de mare rumenite in usturoi, sos de vin si ardei iute.

11. I, Bubble Waffle

Meringue Bubble - bezele, tiramisu inghetata, frisca.

12. Mr. Cannoli

Rulouri aramii umplute cu ricota, asezonate cu fistic, ciocolata sau coaja de portocala.

13. Smokin' pig

Burger de porc extrem de fraged (gatit la o temperatura joasa timp indelungat), castraveti murati, dulceata de ceapa caramelizata, chifla home made si o multitudine de topping-uri.

14. Lazy Duck

Lazy Duck Burger - un burger inedit cu carne de rata extrem de frageda, ceapa caramelizata, jalapenos si o varietate de sosuri.

Wine and Street Food Festival este primul eveniment de gen organizat la Palatul Parlamentului si organizatorii merg intr-o zona neincercata, respectiv imbina vinurile cu street food-ul.

Fiind atat de bine promovat, credem ca vor fi destui amatori, ceea ce poate va da peste cap planurile organizatorilor in ceea ce priveste fluxul mare de vizitatori.

Nu ar fi de dorit ca asteptarea unui meniu sa dureze sau sa nu apuci sa cumperi un produs pentru ca food-truck-eri vin nepregatiti pentru un numar insemnat de vizitatori.

Asadar provocarile sunt mari, dar daca le iese: Jos palaria!

Pentru cei care doresc sa vada cu ochii lor despre ce este vorba, la evenimentul ce va avea loc in perioada 20-22 aprilie, accesul se face pe la intrarea C1 (acces principal, intersectia Bdului Libertatii cu Bdul Natiunile Unite), iar in weekend se poate parca lejer in Piata Constitutiei.

Pentru vizitatori sunt pregatite zone generoase de relaxare cu muzica unplugged, carora li se adauga momente de stand-up. Aceasta zona va fi decorata si oferita vizitatorilor cu baloti de paie si fotolii puf, pentru ca sederea lor la eveniment sa fie in ton cu atmosfera pe care a consacrat-o street food-ul in Romania.

Pentru cei care vin impreuna cu copiii, va exista o zona dedicata si atent supravegheata, spun organizatorii, in care acestia sa se joace si sa petreaca timp alaturi de parinti: jocuri gonflabile, ateliere creative, face painting, baloane modelabile, premii si multe surprize colorate - toate va asteapta la playground-ul cu cei de la Carousel Events, companie desprinsa si sustinuta de Brandul Divertiland.

Pretul unui bilet de acces este de 15 lei pentru zona Street Food. Exceptie face ziua de vineri, 20 aprilie, cand accesul in zona Street Food este Gratuit.

Programul de vizitare:

  • Vineri, 20 aprilie, 12:00-22:00
  • Sambata, 21 aprilie, 12:00-22:00
  • Duminica, 22 aprilie, 12:00-22:00

Suntem curiosi ce va aduce nou acest eveniment si pe cati gurmanzi ii va satisfice.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Wine Street Food Festival 2018 , #distractie