Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > opera romana
A   A   A

Spectacolele de saptamana aceasta de la Opera Nationala Bucuresti sunt dedicate Austriei

Spectacolele de saptamana aceasta de la Opera Nationala Bucuresti sunt dedicate Austriei
Opera Nationala Bucuresti desfasoara in perioada 11 februarie - 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu in contextul preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Prima scena lirica a tarii, reprezentata de managerul Stefan Ignat, a initiat acest demers pentru a promova valorile comune ale statelor membre ale Uniunii Europene. Pe aceasta cale ne dorim sa protejam patrimoniul cultural comun al tarilor membre ale Uniunii Europene si sa sprijinim si promovam arta lirica.

Pentru a marca preluarea conducerii forului european, eveniment politic important pentru tara noastra, Opera Nationala Bucuresti a pregatit un calendar complex si cu rezonanta pe scena culturala.
Ambasadele statelor Uniunii Euopene in Romania vor fi invitate sa participe activ in desfasurarea proiectului prin expozitii proprii si materiale cu identitate specifica in spatiul european.

Spectacolele acestei saptamani, 11 februarie - 17 februarie 2019, sunt dedicate Austriei, considerata in intreaga lume ca fiind "tara muzicii".

Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au nascut in Austria si au creat capodopere aici, urmati de Schonberg sau Gottfried von Einem, considerati clasici "moderni", promotori ai culturii de inalta clasa.
Biletele pentru spectacolele Operei Nationale Bucuresti se pot achizitiona de la casa de bilete sau online, la http://tickets.operanb.ro.

Sponsor oficial: Enel Romania
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetarie, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, News.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 16:22
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 178 ori

Citeste si: