Serialul ''Stapanul Inelelor'' va fi filmat in Noua Zeelanda

Miercuri, 18 Septembrie 2019, ora 10:44
6627 citiri
Serialul ''Stapanul Inelelor'' va fi filmat in Noua Zeelanda
Foto: Facebook/The Lord of the Rings Trilogy

Gigantul american Amazon Prime Video a anuntat, miercuri, ca serialul sau cu buget mare "Lord of the Rings" (Stapanul Inelelor) va fi filmat pe parcursul urmatoarelor luni in Noua Zeelanda, tara natala a lui Peter Jackson, regizorul trilogiei "Lord of the Rings".

Amazon va acorda un buget de peste un miliard de dolari (900 de milioane de euro) acestui serial, in speranta ca productia va avea un succes comparabil cu cel al "Games of Thrones", produs de HBO, potrivit AFP.

Pentru scenaristii serialului, J.D. Payne si Patrick McKay, Noua Zeelanda ofera "frumusetea" Pamantului de Mijloc, universul fictional creat in anii 1930 de scriitorul britanic J.R.R. Tolkien.

"Avem nevoie de un peisaj maiestuos, cu tarmuri, paduri si munti salbatici, care ar putea totodata gazdui decoruri, studiouri si artizani inalt calificati si experimentati", au mentionat acestia intr-un comunicat.

Studiourile Amazon au precizat ca etapa de pre-productie a inceput deja si ca filmarile vor incepe la Auckland, "in urmatoarele luni".

Gigantul american si-a luat angajamentul pentru realizarea mai multor sezoane ale acestui serial, a carui actiune este plasata intr-o epoca anterioara celei descrise in trilogia lui Peter Jackson.

Saga realizata de cineastul neozeelandez a inregistrat un succes planetar si a declansat un adevarat avant al sectorului turistic din aceasta tara.

In fiecare an, milioane de turisti viziteaza Noua Zeelanda pentru a descoperi peisajele "Pamantului de Mijloc", decorul imaginar din trilogiile "Hobbit" si "Lord of the Rings", inspirate din opera lui Tolkien.

Aceste filme au contribuit la consacrarea Noii Zeelande drept unul dintre liderii mondiali ai industriei cinematografice, in special in domeniul efectelor speciale digitale.

"Este minunat sa vedem ca Noua Zeelanda si Pamantul de Mijloc isi continua colaborarea", a declarat ministrul Economiei neozeelandez Phil Twyford.

Potrivit Invest Auckland, o agentie de dezvoltare economica, aceasta productie va genera "un boom economic imens si va crea locuri de munca".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Stapanul Inelelor filmari Noua Zeelanda, #Stapanul Inelelor filmari , #serial