Scena Red Bull la Summer Well: simbioza intre realitate augmentata si hip hop din noul val, intr-o atmosfera de iarmaroc

Advertorial
Joi, 08 August 2019, ora 10:57
12651 citiri
Scena Red Bull la Summer Well: simbioza intre realitate augmentata si hip hop din noul val, intr-o atmosfera de iarmaroc

Artistii hip-hop, grime si neo-soul - IAMDDB (UK), AJ Tracey (UK), Bobby Basil (IRL) si Subcarpati cu proiectul unic IARMAROC - vin la RED BULL STAGE sa intregeasca atmosfera de la SUMMER WELL.

Pentru al doilea an la rand, RED BULL STAGE aduce in premiera la SUMMER WELL artisti internationali ce adauga un nou sound festivalului. IAMDDB, revelatia scenei muzicale britanice, cu mixul sau de hip-hop, neo-soul si urban jazz, tine capul de afis al serii de sambata.

AJ Tracey, "urmatorul Drake", dupa cum declara critica de specialitate, va incarca publicul cu energia sa grime, stilul care l-a consacrat rapid. Bobby Basil cu al sau hip-hop romantic va deschide seara de duminica.

Explorand toate simturile cu aceeasi savoare balcanica specifica Subcarpati, IARMAROC vine ca o extensie a sound-ului lor eclectic, o muzica ce darama granitele dintre genuri pentru a descoperi o cultura comuna, cu experiente de realitate augmentata, 3Dmapping, beatmakers battle pe beat-uri folclorice, ateliere de masti populare, de caval sau de confectionat opinci, demonstratii de olarit si degustare de bucate romanesti.

Sambata, 10 august

16:00 Opincarie cu Alexandru Ilinca 21:30 Bobby Basil

Custom shoes cu BooShoe

16:30 Masti traditionale cu Vasile Susca 22:45 AJ Tracey

AR Facefilters

17:00 Olarit cu Raul Bocse

3D mapping cu Dragos Vasiloaia

17:30 Cavalele Grozavescu cu Iulian Grozavescu

18:00 Bocceluta cu Bucate cu Adi Ciortan

Introducere in lumea instrumentelor traditionale cu Calin Han

19:00 Folklore Beat Battle cu AFO

21:00 SUBCARPATI

22:45 IAMDDB

Duminica, 11 august

21:30 Bobby Basil

22:45 AJ Tracey

Sambata, 10 august: IAMDDB (UK) si Subcarpati prezinta IARMAROC

SUMMER WELL aduce in premiera, sambata, #mastiiarmaroc, o experienta in care mastile Culese din Cartier si Fantome prind viata prin intermediul tehnologiei.

Realitatea augmentata upgradeaza selfie-urile fanilor: scanand stickerele din perimetrul zonei de chill, de langa RED BULL STAGE, ei vor putea accesa filtre de Instagram cu iconicele masti.

Noile tehnologii remodeleaza realitatea IARMAROC prin universul 3D mapping imaginat de Dragos Vasiloaia. Cavalul promite sa invaluie bland dupa-amiaza de sambata de la Domeniul Stirbey.

Iulian Grozavescu, mester de noua generatie, prezinta mestesugul din spatele Cavalelelor Grozavescu (faurire si personalizare), marcand fundalul muzical al performance-ului de olarit sustinut de Raul Bocse.

Calin Han pregateste o introducere in lumea instrumentelor traditionale, invitandu-si spectatorii sa exploreze un univers fluent in tilinca, buhai, cimpoi, caval, fluier, tulnic sau pai.

La atelierul de masti traditionale, Vasile Susca, "Ultimul artizan de masti traditionale de An Nou", da viata unor creaturi fantastice folosind un mix de elemente din piele, panura (postav), blana sau coarne de capra. Intrebat daca strabunii lui au facut si ei opinci, mestesugarul Alexandru Ilinca raspunde ferm: "Toti au facut. Si ai mei, si ai tai. Cu o mica pauza".

La atelierul de opincarie, el duce mai departe cu mandrie obiceiurile pamantului. La Custom shoes cu BooShoe, Andrei si Gina, cuplul de artisti grafici, pictori si tattoo artists, ilustreaza aceeasi dragoste pentru lucrul bine facut in varianta moderna, personalizand incaltaminte cu tematica Subcarpati & Culese din Cartier.

La Bocceluta cu Bucate, amatorii de bucate romanesti vor putea degusta retete traditionale furate de la batranii gospodari din Bihor.

Tot sambata, la scena RED BULL STAGE concerteaza pentru prima data in Romania IAMDDB (UK), un breakthrough pe care BBC l-a clasat pe locul 3 in topul "Sound of 2018".

IAMDDB are cu ce se lauda, la cei doar 23 de ani ai sai: 2 EP-uri lansate, 3 mixtape-uri, 6 single-uri de succes si a impartit scena cu legende precum Lauryn Hill in UK.

Muzica sa e un amestec salbatic, dar perfect stapanit, de trap, jazz si modern soul, colorat cu influente derivate din radacinile sale angoleze si portugheze.

Duminica, 11 august: AJ Tracey (UK) si Bobby Basil (IRL)

2019 promite sa fie un an de referinta pentru AJ Tracey (UK) . Londonezul si-a lansat albumul de debut, care-i poarta numele, a avut o multime de concerte in Australia la inceputul anului, iar turneul sau european culmineaza cu un spectacol sold-out la legendara Brixton Academy din Londra.

In varsta de 25 de ani, AJ Tracey are deja reputatia de a fi unul dintre cei care redefinesc sonor grime-ul contemporan.

Versatil, vulnerabil, onest, Bobby Basil (IRL) reprezinta noul hip-hop irlandez. Are un apetit pentru vizual si o deschidere catre experiment care i-a surprins pe multi.

Discul de debut "Isaac Nelson", lansat la inceputul acestui an, il arata pe Bobby neinfricat in a atinge subiecte personale, cum ar fi relatiile de familie tensionate sau propriile vulnerabilitati. Aceasta sinceritate fara perdea il face unic.

Abonamentele la SUMMER WELL pot fi cumparate la pretul de 295 lei + taxe pana pe data de 8 august (inclusiv) si 345 lei in zilele festivalului. Abonamente si bilete de o zi pentru festival se gasesc online pe www.summerwell.ro si in aplicatia de mobil a festivalului.

De 20 ani, RED BULL celebreaza muzica si cultura muzicala, precum si mintile transformative care le pun in miscare. Prin festivaluri, workshop-uri educative, colaborari intre artisti si mii de alte initiative, RED BULL sprijina artistii si comunitatile artistice locale din intreaga lume.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#summer well 2019, #concerte weekend, #redbull summer well , #concert