Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > spectacole
A   A   A

Pe 2 octombrie, Broadway-ul se muta la Bucuresti intr-o noua reprezentatie a musicalului "My fair lady"

Pe 2 octombrie, Broadway-ul se muta la Bucuresti intr-o noua reprezentatie a musicalului "My fair lady"
In topul celor mai recomandate spectacole de la inceputul toamnei se regaseste "My Fair Lady", unul dintre cele mai longevive si de succes musicaluri din toate timpurile. Actuala versiune a celebrei povesti de dragoste, plina de umor, va avea loc pe 2 octombrie, la Sala Palatului, de la ora 19:30.

Distributia spectacolului reuneste artisti de calibru ai scenei romanesti, orchestra live, cor si trupa de balet.

Irina Baiant, Ernest Fazekas, Aura Calarasu, Adrian Nour, Ecaterina Ladin, Ionut Burlan, Filip Ristovski, Irina Bucescu, Ovidiu Usvat si o echipa formata din peste 70 de profesionisti ai scenei va invita sa fiti martorii unei experiente inedite, pasind in lumea fascinanta a Covent Garden-ului Elizei Doolittle - florareasa modesta care ajunge sa evolueze atat de mult incat sa fie perceputa ca o doamna din inalta societate.
Cu elemente de decor impresionante, sute de costume si interpretari remarcabile, spectacolul reda cu maiestrie atmosfera pietelor londoneze si povestea de dragoste fascinanta si sinuoasa dintre un profesor de fonetica si o simpla florareasa. Muzica exceptionala, interpretata de orchestra live condusa de dirijorul Daniel Jinga, completata de cor si de coregrafii spectaculoase ale balerinilor au castigat aprecierea publicului, musicalul "My Fair Lady" fiind indelung aplaudat la scena deschisa.

Trailer video - "MY FAIR LADY":


Sala Palatului din Bucuresti este scena pe care poate fi urmarita la parametrii reali productia musicalului "My Fair Lady", semnata de regizorul Razvan Ioan Dinca.
Cei care nu au reusit vizioneze povestea plina de umor si sensibilitate a musicalului "My Fair Lady" sunt invitati sa traiasca aceasta experienta extraordinara pe 2 octombrie.
Biletele pot fi achizitionate din reteaua Iabilet.ro, precum si de la magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, statia de metrou Unirii 1, magazinul Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet, de la terminalele Selfpay, la preturi variabile in functie de categoria de loc.

Spectatorii care doresc sa participe la acest spectacol alaturi de cei dragi pot profita de pachetele "Friends and family", pentru care se aplica un pret special. La peste 8 bilete cumparate, clientul va beneficia de o reducere de 20%, iar la mai mult de 4 bilete cumparate se va aplica o reducere de 15%.

DISTRIBUTIE
Irina Baiant
Ernest Fazekas
Adrian Nour
Ecaterina Ladin
Ionut Burlan
Aura Calarasu
Filip Ristovski
Irina Bucescu
Ovidiu Usvat
Regizor | Razvan Ioan Dinca
Dirijor | Daniel Jinga
Scenograf | Maruti Evans
Coregraf | Violeta Dinca
Designer costume | Oana Botez
Designer lumini | Daniel Klinger
Traducere | Ernest Fazekas
Peste 70 de artisti, cantareti, actori, dansatori
Orchestra LIVE
200 de costume


Cu o distributie de exceptie, scena Salii Palatului va deveni universul in care se va derula una dintre cele mai frumoase povesti ale tuturor timpurilor.

Musicalul "My Fair Lady" este bazat pe textul piesei de teatru "Pygmalion", scris de George Bernard Shaw, avand ca personaj principal o figura din mitologia greaca, Pygmalion, care s-a indragostit de o sculptura creata de el, iar aceasta a prins viata. Shaw a scris piesa in 1912, iar premiera a avut loc la Hofburg Theatre din Viena, pe 16 octombrie 1913.
Considerat astazi unul dintre cele mai longevive si de succes musicaluri, "My Fair Lady" a avut premiera mondiala pe Broadway (New York) pe 15 martie 1956 si pe West End (Londra) doi ani mai tarziu, devenind o legenda in lumea spectacolelor muzicale.

Spectacolul de pe Broadway are in portofoliu 7 Premii Tony (6 dintre ele pentru versiunea originala), printre care "Cel mai bun musical" si "Cea mai buna regie", un Theatre World Award, 5 Premii Olivier (pentru reluarea londoneza din 2001) si peste 2.700 de reprezentatii in total pentru productia originala - un record absolut pentru acele vremuri.

In prezent, celebrul musical este inclus in repertoriul teatrelor din intreaga lume, inclusiv in Statele Unite ale Americii unde, in anul 2018, aproape toate reprezentatiile de pe Broadway s-au jucat cu casa inchisa, spectacolul pozitionandu-se de mai multe ori ca lider al vanzarilor.
Spectatorii o vor putea admira pe soprana Irina Baiant interpretand rolul Elizei Doolittle, o tanara florareasa din Londra care ia lectii de dictie de la profesorul de lingvistica Henry Higgins. Profesorul, un personaj fascinant ce prinde viata in interpretarea magistrala a actorului Ernest Fazekas, pariaza din amuzament ca o poate transforma intr-o adevarata doamna.

Sub incidenta constanta a unor momente savuroase ale comicului de limbaj si de situatie, spectacolul va fi completat de artisti de notorietate, precum: Adrian Nour (Colonelul Pickering), Ecaterina Ladin (Mrs. Pearce), Ionut Burlan (Alfred Doolittle), Aura Calarasu (Mrs. Higgins), Filip Ristovski (Freddy Eynsford Hill), Irina Bucescu (Ms. Eynsford Hill) si Ovidiu Usvat (Zoltan Karpathy).
Actuala montare a spectacolului a fost pusa prima data in scena in 2016, cu ocazia implinirii a 60 de ani de la premiera mondiala a musicalului, reprezentatia bucurandu-se de succes si de aprecieri atat in randul publicului, cat si al criticilor de specialitate.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 15:01
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 964 ori

Citeste si: