Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > cele mai noi filme
A   A   A

Nopti magice / Notti Magiche, un film de Paolo Virzi, din 5 iulie in cinema

Nopti magice / Notti Magiche, un film de Paolo Virzi, din 5 iulie in cinema
Intitulat dupa imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din 1990, interpretat de Gianna Nannini si Edoardo Bennato, "Nopti magice / Notti Magiche", noul film al lui Paolo Virzi este o comedie spumoasa ce ne poarta prin epoca de glorie a cinemaului italian. Din 5 iulie, in cinematografe, distribuit de Independenta Film.

Italia anilor '90: in noaptea in care echipa nationala a tarii gazda fost eliminata de Argentina, un cunoscut producator de film a fost gasit mort in apele Tibrului.

Principalii suspecti ai crimei, Luciano, Eugenia si Antonino, sunt trei tineri scenaristi aspiranti. Acestia isi petrec noaptea in arestul politiei, rememorandu-si aventurile.

"Notti Magiche / Nopti magice" este povestea aventurii lor emotionante prin splendoarea si mizeria ultimului sezon glorios al cinematografiei italiene.
Trailer disponibil aici - http://bit.ly/NoptiMagice

"Ani la rand am umplut agende cu notite, amintiri, inventii, portrete, imaginand o multime de personaje pentru un film ipotetic despre mitul cinematografului asa cum am l-am trait cand am ajuns in Roma, in copilarie. Nu stiam inca ce ar putea deveni tot acest material strans, dar, de la un punct incolo, mi s-a parut firesc sa-l construiesc prin ochii a trei scenaristi aspiranti, finalisti ai unui premiu, diferiti unul de celalalt si provenind din lumi fara nicio legatura una cu alta, dar frati si rivali in numele pasiunii comune pentru cinematografie, vazuta de fiecare in felul sau", spune autorul filmului, Paolo Virzi.


"Nopti magice / Notti Magiche" este un omagiu adus de Paolo Virzi epocii cinemaului sub care s-a format si, totodata, o satira a showbiz-ului italian de la inceputul anilor '90, care abunda in umor deplasat si personalitati excentrice, vazute prin ochii a trei tineri scenaristi naivi.
In rolurile principale Mauro Lamantia, Giovanni Toscano si Irene Vetere. Din distributie fac parte si nume legendare ca Ornella Muti, Paolo Bonacelli si Roberto Herlitzka, sau actori consacrati, precum Giancarlo Giannini.


"Nopti magice / Notti Magiche" va rula in cinematografele din Romania din 5 iulie. Distribuit de Independenta Film.

Paolo Virzi este scenarist, regizor si producator, considerat principalul mostenitor si inovator al comediei italiene. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara "Il capitale umano" (2013) "La Pazza Gioia" (2016) si "The Leisure Seeker" (2017).

Parteneri media: Blogu' lu' Otrava, Cinemagia, Din Filme, Film Si, Movienews, Ziarul Metropolis, Ziare.com, Radio Guerrilla.
Facebook ShareTweet
 Joi, 04 Iulie 2019, ora 20:13
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 949 ori

Citeste si: