Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Noaptea Privighetorilor, organizata in 4 orase

Noaptea Privighetorilor, organizata in 4 orase
Foto: Societatea Ornitologica Romana (SOR)/Florin Chirila
Societatea Ornitologica Romana organizeaza, pentru a sasea oara, "Noaptea Privighetorilor", in patru orase din tara.

Astfel, in perioada 20-25 mai au loc nu mai putin de patru "meciuri" intre muzicienii din natura si cei de la Conservator, anunta SOR intr-un comunicat remis Ziare.com. Concertele de muzica naturala si clasica au loc la Bucuresti si Iasi pe 20 mai, la Cluj pe 22 mai si la Sibiu pe 25 mai.

"Reteta de la Noaptea Privighetorilor este simpla - vrem sa reimprietenim oamenii cu pasarile din orase. Cea mai simpla metoda: iesim intr-o zona unde avem pasari cantatoare, le ascultam si incercam sa ii invatam pe participanti cat mai multe despre ele.

Dupa ce terminam tururile ornitologice, vedem ce replica au dat compozitorii de muzica clasica, cei care au inteles sa preia trilurile de pasari in operele lor.
Cred ca nu mai e nevoie de nicio explicatie atunci cand alaturam ciocarlia de numele lui George Enescu, dar si Vivaldi are triluri de pasare in celebra sa Primavara. Bach, Beethoven, Mozart, Ceaikovski, Grieg si multi altii s-au inspirat de la pasari. In 2018, spre deosebire de anii trecuti, organizam aceste concerte in patru locatii, lucru care nu ar fi fost posibil fara sprijinul financiar primit din partea Lidl Romania", a declarat Dora Domsa, managerul proiectului Noaptea Privighetorilor.

La Bucuresti, Iasi si Cluj, evenimentul are loc in Gradinile Botanice, in timp ce la Sibiu va avea loc la Muzeul Astra.

Participarea la concertele organizate de SOR se face pe baza biletului de intrare in gradinile botanice sau muzeu, dupa caz.
Evenimentul de la Bucuresti incepe la ora 17:00, cel de la Iasi la 18:00, cel de la Cluj Napoca la 18:00 si cel de la Sibiu la 18:00.

A.G.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 20 Mai 2018, ora 08:10

 Articol citit de 2780 ori

Citeste si: