Netflix va reduce scenele care infatiseaza fumatori in productiile sale originale

Joi, 04 Iulie 2019, ora 14:25
2547 citiri
Netflix va reduce scenele care infatiseaza fumatori in productiile sale originale
Foto: Facebook/Netflix

Platforma Netflix promite sa reduca numarul scenelor care infatiseaza fumatori in productiile sale originale, in urma unui studiu care a ajuns la concluzia ca serviciile de streaming contribuie la cresterea reprezentarii fumatului in filme, informeaza joi Press Association.

Potrivit unui studiu, serialele "Stranger Things" si "Orange Is The New Black", produse de Netflix, se numara printre productiile care contin cele mai numeroase secvente referitoare la fumat.

In urma acestui studiu, realizat de organizatia nonprofit Truth Initiative, care militeaza impotriva fumatului si are sediul in Statele Unite, Netflix a promis sa excluda imaginile referitoare la fumat din productiile sale originale destinate publicului tanar, exceptie facand situatiile justificate de "fidelitatea fata de fapte si de contextul istoric".

Compania a mai precizat ca viitoarele sale productii, indiferent de clasificarea continutului in functie de categorii de varsta, va infatisa imagini cu fumatori "numai daca sunt esentiale viziunii creatoare a artistului sau definitorii pentru personaj (au o importanta istorica sau culturala) ".

"Netflix sustine cu fermitate expresia artistica. Recunoastem totodata ca fumatul este nociv, iar atunci cand este infatisat in mod pozitiv in productii de televiziune poate influenta negativ tinerii", a precizat compania.

Studiul realizat de Truth Initiative a analizat emisiuni de televiziune din perspectiva modalitatii de reprezentare a fumatului si a ajuns la concluzia ca "fumatul pe micile ecrane a ajuns de la un fapt obisnuit la aproape de neevitat".

"In timp ce fumatul in emisiunile televizate nu a fost studiat la fel de amanuntit ca reprezentarea fumatului in cinema, se poate trage concluzia ca este posibil un impact nociv similar", mai precizeaza Netflix.

Primul sezon al serialului "Stranger Things", produs de Netflix, a continut 182 de scene in care actorii fumau, potrivit studiului, in timp ce al doilea sezon, a avut 262 de astfel de secvente.

Productia "House Of Cards" a inregistrat, de la un sezon la celalalt, o crestere de la 41 la 54 a imaginilor cu fumatori, in timp ce "Orange Is The New Black" a continut 45 de secvente in care se fumeaza in sezonul 2015-2016, care a crescut la 233 in sezonul 2016-2017, potrivit studiului.

Truth Initiative a constatat insa ca Netflix nu este singura platforma de streaming care prezinta secvente in care actorii fumeaza.

"The Marvelous Mrs Maisel", serialul premiat produs de Amazon Prime Video, infatiseaza personaje care fumeaza in decursul celor doua sezoane ale sale, iar in "Gap Year" de la Hulu, unul dintre personaje fumeaza frecvent.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Netflix scene fumatori, #filme scene fumatori , #filme