Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > opera romana
A   A   A

Mezzosoprana Ljubica Vranes, invitata in spectacolul Carmen de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Mezzosoprana Ljubica Vranes, invitata in spectacolul Carmen de pe scena Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti / Sebastian Bucur
Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 30 iunie, ora 17:00, spectacolul "Carmen" de Georges Bizet, in regia Marinei Emandi Tiron. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

Opera "Carmen" reprezinta un caz rar in lumea teatrului muzical. Daca in ceea ce priveste alte lucrari parerile pot fi impartite, in legatura cu "Carmen", muzicologii si publicul, elita si spectatorii din balcon, specialistii si necunoascatorii sunt toti de acord: este o capodopera.

Mai important, aceasta creatie depaseste barierele nationale. Muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai buna opera compusa vreodata in Franta, iar dupa introducerea ei in Rusia, Ceaikovski a prezis ca in zece ani va fi cea mai populara lucrare de opera din lume. Filosoful Friedrich Nietzsche a numit-o una dintre cele mai originale capodopere din literatura de opera.
Intregul spectacol este, de la primul la ultimul act, o lupta in arena, la finalul careia nu exista invingatori, ci numai invinsi, starea continua de conflict fiind intretinuta de prestatia interpretilor, indrumati de catre regizoarea Marina Emandi Tiron sa redea in forta emotiile personajelor.

Pentru aceasta reprezentatie publicul spectator o va putea urmari pe mezzosoprana Ljubica Vranes in rolul Carmen, invitata pe scena Operei Nationale Bucuresti.


(Video: Opera Nationala Bucuresti)

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Green Power
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Artmark, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde
Facebook ShareTweet
 Luni, 24 Iunie 2019, ora 17:36
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 91 ori

Citeste si: