Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > opera romana
A   A   A

Ljubica Vranes, invitata speciala in spectacolul Nabucco de pe scena Operei Nationale Bucuresti

Ljubica Vranes, invitata speciala in spectacolul Nabucco de pe scena Operei Nationale Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti prezinta vineri, 15 martie 2019, incepand cu ora 18:30 spectacolul "Nabucco" de Giuseppe Verdi, in regia lui Hero Lupescu, scenografia George Dorosenco, coregrafia Doina Andronache, asistent de regie Cristina Costescu, maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

Pentru aceasta reprezentatie, publicul spectator o va putea urmari pe mezzo-soprana Ljubica Vranes in rolul Fenena.

Spectacolul "Nabucco" de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creatii din istoria Operei Nationale Bucuresti.

Pentru aceasta productie, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciati creatori de spectacole din istoria teatrului liric romanesc, obisnuit sa lucreze cu ansambluri mari, a reusit sa dea o personalitatea deosebita Corului, transformandu-l intr-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul sau in teatrul antic.
Astfel, Corul sau vocea unui popor subjugat, executa simultan aceleasi miscari, ca o singura fiinta, are aceleasi aspiratii si sentimente ca o personalitate distincta.


(Imagine: Ana Constantinescu / Opera Nationala Bucuresti; Montaj: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)
Pe de alta parte, solistii ca reprezentanti ai ideilor pe care le transmite opera, sunt in majoritatea timpului statici, ca niste statui impunatoare, ca niste masti care declama, ca niste masinarii simtitoare.

Cadrul scenografic creat de George Dorosenco, desi alcatuit din elemente de decor simple, dar uriase, exprima megalomania personajului principal, temutul rege Nabucodonosor.


Premiera operei pe scena bucuresteana in luna octombrie a anului 1987, a reprezentat un act revolutionar din partea artistilor de atunci ce a reusit sa transceada in timp, ramanand in repertoriu vreme de 30 de ani.
Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00) .


Sponsor oficial: Enel Romania
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Artmark, Agapitos Cofetarie, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Agerpres, News.ro, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Martie 2019, ora 07:30
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 178 ori

Citeste si: