Firea inaugureaza Targul de Craciun la sfarsitul saptamanii. Iata principalele atractii

Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 13:09
4879 citiri
Firea inaugureaza Targul de Craciun la sfarsitul saptamanii. Iata principalele atractii
Foto: Primaria Capitalei

Targul de Craciun din Bucuresti se va deschide pe 30 noiembrie, in Piata Constitutiei, si va putea fi vizitat pana pe 26 decembrie, informeaza Primaria Capitalei. Targul va fi deschis zilnic intre orele 10:00 - 22:00.

"Vineri, 30 noiembrie, de la ora 19:00, din Piata Constitutiei se va aprinde, ca in fiecare an, iluminatul festiv care va da startul Sarbatorilor de iarna in Capitala, colorand cele mai importante artere ale orasului.

Timp de aproape o luna, Targul de Craciun Bucuresti reprezinta o destinatie de neratat pentru cei care vor sa experimenteze un Craciun traditional, fiind un targ dedicat intregii familii.

Vizitatorii se pot bucura de concerte si spectacole ale celor mai apreciati artisti nationali, de un targ traditional format din 129 de casute cu decoratiuni si produse de sezon, precum si de o zona gastronomica unde pot degusta preparate romanesti autentice", transmite PMB intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

Atractiile din acest an includ un carusel pentru copii, un patinoar in aer liber pentru intreaga familie, o scena cu figurine, care reda nasterea lui Iisus, si un spectaculos brad de Craciun, inalt de 30 de metri.

Bucurestenii si turistii pot cumpara cadouri inedite pentru cei dragi sau produse traditionale romanesti: de la ornamente specifice sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti: prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi.

De asemenea, vor fi sustinute demonstratii de catre mestesugari si artisti plastici din Romania, care vor impartasi din secretele prelucrarii sticlei, lemnului sau realizarii decoratiunilor personalizate de Craciun.

Concerte

In plus, vor fi si concerte.

Conform sursei citate, in acest an, urca pe scena Targului de Craciun Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminita Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Banica, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Directia 5, Vita de Vie, Tolouse Lautrec, byron, Voltaj, Proconsul, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Draghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Lese, Gheorghe Turda, dar si alti artisti.

Pe 1 Decembrie vor concerta Orchestra Nationala "Valahia" a Primariei Capitalei, condusa de maestrul dirijor Marius Zorila, si vedete de muzica populara, urmati de un spectacol special dedicat Zilei Nationale - "Unirea, Visul unei Natiuni": Nicolae Furdui Iancu si Grupul "Crai Nou", Paula Seling, Proiect K1, Iuliana Tudor, Tuan, Daniel Lazar, Vlad Radescu, Sorin Francu, Victoria Cocias.

Pentru copii

Si in acest an "Mos Craciun poposeste la Targul de Craciun Bucuresti in casa special amenajata de catre elfii sai, pentru a fi intampinat cum se cuvine in Capitala".

"Casa Mosului este pregatita de sarbatoare si devine pe toata perioada targului atractia principala a copiilor.

Aici este locul unde, pana la sosirea lui Mos Craciun, cei mici pot face cunostinta cu cateva dintre ajutoarele lui, isi pot lasa scrisorile cu dorinte in cutia postala sau pot participa gratuit la ateliere creative, precum: atelierul de pictura decoratiuni din ceramica, atelierul de pictat tricouri, atelierul de modelaj in pasta ceramica, atelierul de decoupage pe lemn, dar si la spectacole de magie.

Mosul si-a anuntat sosirea din acest an, la Targul de Craciun Bucuresti, pe data de 14 decembrie si ii asteapta pe copii sa il viziteze in fiecare zi, pana pe 24 decembrie, in intervalele orare 11:00 - 13:00 si 17:00 - 22:00", se arata in comunicat.

Cine doreste poate dona carti si jucarii pentru copiii defavorizati in cufarul campaniei "Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!", amplasat la intrarea in Casa Mosului.

Si in acest an, in intervalul orar 10:00 - 22:00, copiii se pot plimba cu caruselul amplasat special pentru ei. De asemenea, patinoarul in aer liber va fi deschis in acelasi interval orar, pentru persoane de toate varstele, intrarea fiind gratuita.

A.D.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Targ Craciun Bucuresti 2018, #Targ Craciun Piata Constitutiei 2018 , #timp liber
Comentarii