Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > opera romana
A   A   A

Corsarul, un balet de 150 de ani, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Corsarul, un balet de 150 de ani, pe scena Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti
Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 15 februarie 2020, incepand cu ora 18:30, spectacolul de balet in trei acte Corsarul, de Adolphe Charles Adam, in regia si coregrafia lui Vasily Medvedev. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

Prima varianta a baletului Corsarul de Adolphe Charles Adam a avut premiera la data de 23 ianuarie 1856, pe scena Theatre Imperial de l'Opera din Paris. In Romania, baletul Corsarul s-a dansat prima data la Opera Nationala Romana din Timisoara, in stagiunea 1986-1987, in coregrafia lui Stefan Gheorghe. La Opera Nationala Bucuresti premiera actualei montari a avut loc in urma cu zece ani, la 28 aprilie 2007.

In spirit romantic, baletul este o poveste de dragoste dintre un pirat si o sclava, iar actiunea are loc la Adrianopole, la inceputul secolului al XIX-lea.
Baletul, extrem de solicitant din punct de vedere tehnic si interpretativ, a avut timp de un deceniu in distributie nume mari ale scenei nationale precum Corina Dumirescu, Cristina Opincaru, Ovidiu Matei Iancu si Gabriela Popovici.

Coregraful rus Vasily Medvedev, despre actuala montare de pe scena ONB: "De-a lungul ultimilor ani, in lumea baletului interesul pentru dansul clasic a crescut in mod evident. Atmosfera de sarbatoare si frumusetea acestui stil sunt mereu prezente in spectacol. Publicul este incantat de puritatea si fragilitatea baletului clasic ca si de uimitoarele performante si abilitati ale balerinilor formati in ultimii ani. Limbajul coregrafic este unul usor de inteles de catre public. Corsarul, care are deja 150 de ani de cand este dansat, a ramas pe gustul spectactorilor indragostiti de baletul clasic." Drept doavada stau salile pline chiar si dupa mai bine de un deceniu de la premiera.
Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Romania
Partener de mobilitate: Kia
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea
Parteneri: Artmark, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde
Facebook ShareTweet
 Vineri, 14 Februarie 2020, ora 20:15
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 909 ori

Citeste si: