Atractii inedite in weekend la Festivalul Strada Armeneasca

Sambata, 03 August 2019, ora 08:32
8764 citiri
Atractii inedite in weekend la Festivalul Strada Armeneasca
Foto: stradaarmeneasca.ro

Cea de-a sasea editie a Festivalului Strada Armeneasca a inceput vineri, pana duminica urmand sa fie organizate expozitii, concerte si workshopuri, tururi ghidate.

In cele trei zile de festival pe scena vor urca trupe si solisti cunoscuti publicului bucurestean: The Motans (3 august), Moonlight Breakfast (4 august) si Valeria Stoica (3 august), ansambluri si trupe din comunitatile armenesti (Karin Folk Dance and Song Group, Miko & Crew, Ansamblul Vartavar, Ansamblul Hayakaghak), evreiesti (Bucharest Klezmer Band, Trupa Haverim, Trupa Hora, Corul Hazamir), roma (Mahala Rai Band, Taraful Fratii Cocos), greceasca (Ansamblul Kymata, Ansamblul Asteria, Antonia Cojocaru (The Greek Diamond), Acropolis Band) si, pentru al doilea an consecutiv, italiana (soprana Irina Mosu-Velciu si pianistul Roman Manoleanu).

Iata programul Festivalului Strada Armeneasca

Impreuna cu Centrul Cultural Teryan din Armenia, in cadrul festivalului vor fi organizate doua ateliere, unul de broderie de mana si un altul de xilogravura pe textile, ambele traditii armenesti.

O alta atractie a festivalului o reprezinta Atelierul de caligrafie, in cadrul caruia publicul va face cunostinta cu alfabetul armean si cu caracterele sale unice. Ca un element de noutate fata de anii precedenti, la Atelierul de caligrafie, vizitatorii se vor putea intalni si cu membrii comunitatilor evreiesti si grecesti care isi vor prezenta la randul lor alfabetul. La final, fiecare participant va putea lua acasa un suvenir inscris cu numele sau.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia sa asiste la o demonstratie inedita: Bogdan Hovhannisyan, sculptor profesionist originar din Vanadzor (Armenia), vine la Festivalul Strada Armeneasca sa impartasesca cu publicul traditia Hacikarurilor - sculptura crucilor in piatra.

Pe perioada festivalului vor fi organizate si o serie de tururi ghidate prin Cartierul Armenesc. Acestea vor cuprinde obiective importante din Capitala, precum Catedrala Armeana, Muzeul Dudian sau Casa Melik, cea mai veche casa locuibila din Bucuresti.

Catedrala Armeana gazduieste si un concert de muzica religioasa, sustinut de soprana Armine Khachatryan, dedicat aniversarii a 150 de ani de la nasterea arhimandritului Komitas (marele compozitor, muzicolog, etnolog, pedagog armean), care include si melodii ale maestrului.

Pe tot parcursul festivalului, vizitatorii vor putea admira si expozitia dedicata Centenarului Uniunii Armenilor din Romania si o expozitie de arta care are ca scop familiarizarea publicului cu unele dintre cele mai importante lucrari ale artistilor armeni din toate timpurile.

Din festival nu vor lipsi spectacole de teatru: "Printul cel obraznic si batranul intelept", dupa o poveste de Anton Pann, scenariul si regia Sorin Sandu si "Mangipe Prandemasque/Cerere in casatorie", o comedie realizata dupa piesa omonima a lui A.P. Cehov, intr-o montare originala.

Pentru cei mai mici vizitatori, echipa Mini ArtShow va prezenta piesa de teatru pentru copii "Scufita Rosie", spectacolul interactiv "Gheato-explozii" si atelierele creative "Fantezii din Hartie" si "Figurine din ipsos". Pe 4 august va avea loc si faimoasa bataie cu apa, sarbatoarea intitulata "Vartavar la armeni".

Evenimentul este organizat de Uniunea Armenilor din Romania.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Festivalul Strada Armeneasca 2019 , #timp liber