A inceput Festivalul International de Film Horror & Fantastic Luna Plina

Comunicat de presa
Sambata, 10 August 2019, ora 09:15
14490 citiri
A inceput Festivalul International de Film Horror & Fantastic Luna Plina

24 de lungmetraje si 18 scurtmetraje selectate din peste 2300 de filme, un cine-concert trepidant, un workshop de machiaj ingrozitor, ture horror de pedalat, un escape room inspaimantator, un concert infiorator, targ de produse handmade si petreceri monstruoase in fiecare seara. Acesta este meniul cu care Luna Plina ii asteapta pe impatimitii genului horror.

Editia cu numarul opt a Festivalului de Film Horror & Fantasic Luna Plina, care are loc intre 8 si 11 august, in Biertan, judetul Sibiu, marcheaza 35 de ani de la lansarea primului film din iconica franciza horror care ni l-a adus in visuri si-n cosmaruri pe inegalabilul si terifiantul Freddy Krueger prin retrospectiva seriei Cosmar pe Elm Street / Nightmare on Elm Street.

Publicul Luna Plina va avea ocazia sa vada pe marele ecran intreaga serie originala de sapte filme ce-l au ca personaj principal pe criminalul cu pulover ros-verde si manusa cu cutite.

In urma selectiei de peste 2300 de filme realizata de Catalin Mesaru, directorul artistic al festivalului, au fost alese 24 de lungmetraje si 18 scurtmetraje.

De neratat sunt Luz al lui Tilman Singer, un vertij de imagini psihedelice si muzica infricosatoare, Abrakadabra (regia: Luciano Onetti, Nicolas Onetti), un tribut adus cinemaului saptezecist de gen si, in special, giallo-urilor, FMM, nemurire (regia: Federico Scargiali), o comedie neagra cu hipioti, luchadores si samani, Vircolac (regia: Adrian Panek), o reinterpretare in cheie nazista a cartii "Imparatul Mustelor" si Un cutit in inima (regia: Yann Gonzalez), un thriller queer a carui actiune se petrece in Parisul anilor '70.

Cele 18 scurtmetraje aflate in competitie arata care este trend-ul genului horror in tari precum Canada, SUA, Belgia, Romania, Spania sau Irlanda si invita publicul sa voteze preferatul, in mod clasic, prin metoda tarusului.

Anul acesta sarbatorim si 40 de ani de la lansarea capodoperei cu nemorti a unuia dintre cei mai importanti regizori de gen ai Italiei: Lucio Fulci si al sau eminamente perturbant Zombie din 1979, ce se va proiecta pentru prima oara in Romania, pe un ecran de cinematograf.

De neratat midnight screening-ul filmului cult Rocky Horror Picture Show, ocazie cu care spectatorii sunt invitati sa danseze, sa se costumeze, sa urle si sa arunce cu orez.

Proiectiile in aer liber au loc la Gradina Melies (curtea Centrului Evanghelic pentru Tineret/Casa Parohiala) si la Cinema Vertigo (curtea interioara a Scolii generale din apropierea campingului).

Proiectiile din interior au loc in Sala Karloff (fostul cinematograf din cladirea Caminului Cultural) si Sala Ion Hobana, iar biletele si abonamentele pot fi luate de pe Eventbook dar si de la fata locului, la Info Point-ul din Piata Centrala.

De la Luna Plina nu vor lipsi nici petrecerile, ghost-hunt-ul, atelierele fantastice, plimbarile cu bicicleta sau targul de produse traditionale si hand-made.

The Dungeon vin pentru a cincea oara la festival si invita echipele la un ghost hunt terorizant, undeva intr-o temnita, alaturi de Anabelle, papusa posedata. Doar cei ce vor gasi kit-ul care alunga demonul vor scapa de spaima. Detalii aici: https://bit.ly/EscapeRoomTheDungeon.

Fanii filmelor horror sunt chemati sa scoata monstrul din ei, trebuie doar sa zica AbraCADAVRA intr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a festivalului (https://bit.ly/2yGYoTs) si se vor inscrie la un workshop gratuit, de doua zile, in care vor invata alaturi de make-up artistul Claudia Ioana sa faca din machiaj si bodypainting rani, muscaturi si zgarieturi.

Statul la filme va fi compensat cu pedalatul in nestire atat vineri, cat si sambata, pe doua trasee impresionante ce includ ghidaj si pranz. Inscrierile se fac pe pagina evenimentului, https://bit.ly/TuraHorror2019.

Cine-conertul de anul acesta aduce in prim-plan filmul mut Caruta fantoma (Suedia, 1921, 86 min.) cu sound-design live redat de FOLEY'ALA feat. IRINA MARGARETA NISTOR si un prolog cu Ingmar Bergman. https://bit.ly/Cine_Concert

Omagiul adus Bisericii Fortificate din Biertan este punctat prin concertul "Bach-Violoncello", un proiect ce impleteste intr-un mod armonios creatiile pentru vioara si violoncel ale lui Johann Sebastian Bach, gratie transcriptiilor lui Andrei Kivu, primul violoncelist roman care a interpretat in concert integrala Suitelor pentru violoncel de Bach. https://bit.ly/Bach-Violoncello

Tot in aceeasi locatie, pentru prima oara in Biertan veti putea face cunostiinta cu MetaOrganum #PORTABIL, o instalatie interactiva audio-video care are ca suport orga din interiorul Bisericii Evanghelice din Biertan, Sibiu. Alcatuita din punct de vedere tehnic dintr-un ansamblu care presupune video mapping, laser tracking si sound design, instalatia propune interactiunea directa a vizitatorilor cu orga, vineri si sambata intre orele 21:00 - 00:00. Detalii aici: https://facebook.com/MetaOrganum

Cinefilii au la dispozitie pentru cazare pensiunile din zona, dar si un camping ingradit si pazit, dotat cu dusuri si toalete publice, un punct de predare a obiectelor de valoare si barul "La Tarus". Mai multe detalii despre cazare gasiti aici: https://bit.ly/CazareBiertan.

Ne puteti urmari pe www.lunaplinafestival.ro

Facebook: https://www.facebook.com/LunaPlinaFestival/

Instagram: https://www.instagram.com/lunaplinafestival/

Festivalul de Film Horror si Fantastic "Luna Plina" este un proiect organizat de Asociatia Film si Cultura Urbana.

Cu sprijinul: CNC, Primaria Biertan

Sponsori: Banca Transilvania, Carmangeria Moldovan, PMA

Parteneri media: Rock FM, TVR Cluj, Radio Romania Cultural, Cinefan, Movienews

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Luna Plina Biertan, #festival film horror, #filme horror , #filme