Ce puteti face in acest weekend in Bucuresti: Vernisaj, festival sau targ

Sambata, 07 Septembrie 2019, ora 07:01
10101 citiri
Ce puteti face in acest weekend in Bucuresti: Vernisaj, festival sau targ
Foto: Arhiva Pixabay

De vineri, 6 septembrie, Muzeul Municipiului Bucuresti invita publicul sa vada expozitia tematica "Cecilia Cutescu Storck. Grafica de calatorie - prin Lisabona, Toledo, Fiesole, Assisi, Balcic sau Istanbul".

"Participantii vor avea ocazia de a face ei insisi o calatorie prin mirificul peisaj mediteraneean, privindu-l prin ochii pictoritei Cecilia Cutescu Storck, cea care, atunci cand finaliza o serie de lucrari invita, in prima jumatate a secolului XX, reprezentantii lumii artistice in propriul sau atelier in care organiza periodic o mini-expozitie", potrivit unui comunicat al institutiei muzeale.

Reluand traditia, iubitorii artelor plastice sunt invitati sa admire lucrarile acestei pictorite chiar in atelierul sau din incinta Muzeului Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck (str. Vasile Alecsandri, nr. 16).

Expozitia poate fi vizitata in perioada 6 septembrie 2019 - 19 ianuarie 2020.

* Intre 6 si 8 septembrie, va avea loc in Parcul Izvor cea de-a IV-a editie HeyDay Music Festival, in intervalul orar 10.00-22.30.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, cel mai mare festival international de trupe tribute din Romania celebreaza 50 de ani de la Woodstock, printr-o editie speciala flower power, care aduce muzica artistilor legendari: Jimi Hendrix, Janis Joplin, Pink Floyd, Queen, ABBA, The Beatles si multi altii.

Pentru al patrulea an consecutiv, la eveniment vor participa Park Stage si River Stage, cele mai apreciate trupe tribute din strainatate, care au concertat la festivaluri prestigioase din Europa, dar si trupe din Romania, recunoscute pentru interpretarea pieselor unor formatii celebre si pentru stilul vestimentar adoptat, devenind sosii ale artistilor legendari.

"HeyDay reprezinta destinatia perfecta de festival pentru toti iubitorii de muzica, indiferent de varsta sau generatia din care fac parte", spun organizatorii.

Manifestarea va avea in plus o paleta diversa de activitati si zone dedicate, in care fanii trupelor vor putea sa isi faca tatuaje, sa se machieze si sa se coafeze in stilul artistilor indragiti, zilnic, intre orele 10.00-22.00. De asemenea, cei mici se vor putea distra intr-un loc special amenajat pentru ei.

Din zona de street food nu vor lipsi bauturile racoritoare, inghetata sau gustarile, astfel incat cei prezenti sa se poata bucura pe parcursul intregii zile de toate activitatile din cadrul festivalului.

Intrarea este libera la toate activitatile din program.

* Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza in perioada 7-8 septembrie "Targul de Sfanta Maria".

Evenimentul isi propune refacerea atmosferei targurilor de altadata din satul romanesc in preajma sarbatorii Nasterii Maicii Domnului, denumita popular si Santa Maria Mica, sarbatoare ce marcheaza sfarsitul verii si inceputul toamnei, arata Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" (https://muzeul-satului.ro).

"Veti avea ocazia sa va reintalniti cu renumiti mesteri populari, colectionari si artisti plastici, sa achizitionati cele mai frumoase creatii ale lor si chiar sa realizati propriile dumneavoastra obiecte in cadrul atelierelor cu participare gratuita - podoabe populare si confectionare de papusi lipovenesti", mentioneaza site-ul oficial al muzeului.

Sambata, 8 septembrie, Muzeul National al Satului va gazdui, de la ora 17.00, un concert sub genericul "Orasul canta!", cu participarea Corului de copii Cantus Mundi si Simfonia Mundi, in parteneriat cu renumitul Cor National de Camera "Madrigal - Marin Constantin". Evenimentul se inscrie in seria manifestarilor organizate cu prilejul Festivalului International George Enescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#weekend evenimente Bucuresti, #evenimente Bucurest iweekend , #timp liber