Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > cele mai noi filme
A   A   A

Avanpremiera filmului Morometii 2, un esec in Teleorman, judetul lui Marin Preda

Avanpremiera filmului Morometii 2, un esec in Teleorman, judetul lui Marin Preda
Foto: Arhiva Ziare.com
Proiectia filmului Morometii 2, in Alexandria, a fost un esec, sute de spectatori ridicandu-se si parasind Sala Polivalenta din cauza sonorizarii extrem de proaste si a zgomotului aparatelor de climatizare.

Orasul resedinta a judetului unde s-a nascut scriitorul Marin Preda nu are cinematograf.

La doar cateva minute dupa inceperea filmului Morometii 2, sute de spectatori s-au ridicat si au plecat din Sala Polivalenta din Alexandria, acuzand sonorizarea extrem de proasta si zgomotul infernal al aparatelor de aer conditionat.

In Alexandria nu exista decat un mini-cinematograf in Casa de Cultura a orasului, dar care are o capacitate de putin peste 70 de locuri, care nu ar fi putut sustine un eveniment de amploarea avanpremierei filmului Morometii 2, filmat in localitatea Talpa.
Pentru proiectia de gala, organizatorii evenimentului, Transilvania International Film Festival, au luat decizia sa proiecteze pelicula la singura sala mai mare din oras, si anume Sala Polivalenta, conceputa, insa, pentru evenimente sportive.

Acustica salii nu a permis in niciun fel buna derulare a proiectiei, astfel ca sute de oameni au plecat in timpul filmului, nervosi si suparati.

Carmen Petrescu, care a mers sa vada fimul, si-a scris nemultumirea pe Facebook.

"Am sperat sa asist la un eveniment cultural deosebit, aspect rarisim pentru urbea noastra, respectiv lansarea filmului Morometii 2 in Sala Polivalenta din Alexandria. Evenimentul a fost "deosebit", dar nu din punct de vedere cultural, ci tehnic.
Bref, sonorizarea sub orice critica si zgomotul de fond "asigurat" de instalatia de ventilare/climatizare au facut rostirile actorilor absolut neinteligibile, aspect ce m-a facut ca dupa 10 minute pline de nervi sa parasesc sala, impreuna cu alte zeci (poate pana la urma sute) de spectatori.

Absolut condamnabil gestul organizatorilor de a nu efectua niste minimale probe de sunet/acustica in sala respectiva, pentru a vedea daca se preteaza unui astfel de eveniment.

Pacat de timpul irosit si de sperantele inselate! Cu siguranta voi merge sa il vad in Bucuresti la un cinema sau intr-un mall, pentru ca in Alexandria nu avem cinematograf (inca) ", a scris femeia.

Si Florentin Mocanu si-a exprimat punctul de vedere, fiind si el extrem de suparat.
"Alexandria, 07.11.2018, un eveniment indit, proiectia peliculei Morometii 2. Sala Polivalenta. Plina la refuz.

Momentul inceperii se amana cu 15 minute pentru a putea intra in sala toti cei ce aveau bilete si datorita afluentei nu reusisera. Incepe! Nu, trebuie ca domnul viceprimar sa ne adreseze cateva cuvinte. Pana la urma incepe. Dar... ce e asta?

Sonorizarea sub orice critica. Oamenii incep sa protesteze. Dupa 7-8 minute de chin incep sa plece. Am plecat si noi. Alexandria, un municipiu resedinta de judet care nu are cinematograf, nu are teatru, filarmonica sau macar o sala de casa de culura a sindicatelor.... In 2018, la 11 ani de la intrarea in UE iar autoritatile locale sunt cam aceleasi de prea multi ani si ar trebui sa fi rezolvat aceste probleme.
Sau poate nu se vad de la inaltimile functiilor lor. Setea de a vedea un film a alexandrenilor si a celor veniti din toate colturile judetului a fost calcata in picioare de o organizare lipsita de respect si responsabilitate", a scris barbatul pe Facebook.

Primaria Alexandria a transmis, dupa eveniment, ca vina apartine organizatorilor.

"La Sala Polivalenta ar fi trebuit sa aiba loc proiectia in avanpremiera a filmului Morometii 2. Evenimentul a fost atat de asteptat incat a umplut toata sala. Oamenii au venit sa vizioneze filmul si o mare parte au plecat dezamagiti.

Firma care organizeaza turneul national de promovare si care nu are legatura cu Primaria Municipiului Alexandria a "omis" sa verifice conditiile de sonorizare si asa s-a ajuns la o situatie extrem de neplacuta. Avand in vedere ca filmul va fi proiectat in cinematografe incepand cu data de 14 noiembrie va asteptam la film, in incinta Casei de Cultura, in conditii normale de vizionare", a transmis Primaria Alexandria.
Transilvania International Film a transmis, la randul sau, ca echipa isi asuma responsabilitatea pentru esec, insa reprezentantii proiectului sustin ca e inadmisibil ca intr-un oras precum Alexandria sa nu existe spatiu adecvat unei proiectii de film sau pentru un spectacol de teatru.

"Ne-am asumat din start ca vor fi situatii in care vom face aceste proiectii speciale in spatii alternative, care nu au constructia, designul si dotarile necesare pentru a replica optim conditiile de spectacol cinematografic, dar realitatea este ca nu aveam alte optiuni.

Ceea ce s-a intamplat aseara (miercuri seara - n.red.) in Alexandria sta, inca o data, ca dovada a necesitatii unei sali in care sa se poata desfasura un spectacol cinematografic in conditii (macar) decente.
Este inadmisibil ca intr-un oras ca acesta, in care exista multi oameni interesati de film, de teatru, in care se desfasoara multe alte acte culturale minunate (si ele tot in spatii alternative sau improvizate) sa nu existe un spatiu care sa faciliteze intalnirea publicului cu aceste manifestari culturale.

Va asiguram ca noi ne-am invatat lectia, vom organiza proiectii mai multe in spatii mai mici, astfel incat sa evitam problemele de sonorizare si totusi sa ajungem la public. Vom restitui integral celor care solicita banii pe bilete - daca au fost cumparate de la casierie, tot de acolo le puteti returna si veti primi banii inapoi; in cazul celor achizitionate online, in urma solicitarii vor fi returnati direct in contul din care a fost facuta plata", arata Transilvania International Film Festival, printr-un comunicat de presa.
Filmul Morometii 2 a fost turnat in comuna Talpa din judetul Teleorman, locul de bastina al scriitorului Marin Preda.
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 15:34

 Articol citit de 6660 ori

Citeste si: