Alegerile unui om la locul lui: sotia sau amanta?

Comunicat de presa
Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 09:15
58238 citiri
Alegerile unui om la locul lui: sotia sau amanta?

Petru (Bogdan Dumitrache), personajul principal al debutului in lungmetraj semnat de Hadrian Marcu, "Un om la locul lui" / "A Decent Man", se afla in fata unei alegeri dificile. El cauta calea onorabila de iesire dintr-un triunghi amoros care se zgaltaie din toate laturile. Viitoarea sotie este insarcinata, iar fosta iubita a suferit un accident infiorator. Afla ce alege Petru, din 23 noiembrie, la cinema. Filmul este o adaptare a romanului "Firesc", de Petru Cimpoesu.

Petru are 38 de ani, este inginer de foraj intr-o companie multinationala si isi petrece mare parte din timp izolat pe un santier. Petru tine restul lumii la distanta si nu isi da voie sa viseze. Cel mai dificil lucru pentru el este sa faca o alegere.

Laura (Ada Gales), viitoarea sotie, alaturi de care asteapta un copil, viseaza la un mariaj ca-n reviste, in timp ce Sonia (Madalina Constantin), colega lui si fosta iubita, casatorita, sufera un accident grav de munca.

Petru nu reuseste sa se impace cu gandul ca noua sa viata abia incepe, in timp ce a Soniei pare a se fi sfarsit. Astfel, el isi asuma riscul de a cauta un echilibru imposibil intre cele doua femei.

(Foto: Ionut Macri)

"Petru este om singur. Este un om care se autoizoleaza, un om al carui adevar interior este in conflict cu conventia sociala si atunci cauta locuri mai retrase, unde poate fi lasat in pace, sa fie asa cum isi doreste. Laura ii ofera lucrurile care ii lipsesc - caldura, casa, emotie - in timp ce Sonia ii ofera un alt tip de relationare, sa fie lasat in pace atunci cand are nevoie de asta. In Sonia gaseste un prieten si, in acelasi timp, un partener, in timp ce in Laura gaseste o femeie si un partener", spune Bogdan Dumitrache despre personajul pe care il interpreteaza in filmul "Un om la locul lui".

(Foto: Ionut Macri)

"Un om la locul lui" / "A Decent Man", din distributia caruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Gales, Madalina Constantin si Adrian Titieni, va fi lansat in cinematografele din Romania pe 23 noiembrie.

Bogdan Dumitrache a absolvit Academia de Teatru si Film in 1999. A debutat ca actor pe scena teatrului "Constantin Nottara" din Bucuresti in anul 2000, dar a renuntat repede la teatru in favoarea filmului.

De-a lungul carierei sale, a jucat in filme precum "Trafic" (r. Catalin Mitulescu), "Moartea domnului Lazarescu" (r. Cristi Puiu), "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (r. Catalin Mitulescu), "Portretul luptatorului la tinerete" (r. Constantin Popescu), "Din dragoste, cu cele mai bune intentii" (r. Adrian Sitaru), "Pozitia copilului" (r. Calin Peter Netzer), "Dublu" (r. Catrinel Danaiata), "Sieranevada" (r. Cristi Puiu), "Marita" (r. Cristi Iftime) sau "Pororoca" (r. Constantin Popescu).

Devenit cunoscut publicului larg datorita rolului din serialul "In deriva", Bogdan Dumitrache a castigat aprecierea criticilor pentru rolul lui Alex din filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intentii", pentru care a primit Leopardul de Aur la Festivalul International de Film de la Locarno in 2011.

Acelasi an ii aduce lui Bogdan Premiul GOPO pentru rolul Laurian Hasiu "Leu" din filmul "Portretul luptatorului la tinerete". Rolul din "Pororoca" i-a adus premiul pentru cel mai bun actor in cadrul Festivalului International de Film de la San Sebastian in 2017.

"Un om la locul lui" este produs de 4 Proof Film, in co-productie cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Scenariul si regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea ii apartine lui Adrian Silisteanu. Montaj - Alexandru Radu, sunet - Sebastian Zsemlye, scenografie - Bogdan Ionescu, costume - Alexandra Alma Ungureanu, casting - Florentina Bratfanof, producator executiv - Titi Radoaie, coproducator - Adela Vrinceanu Celebidachi, producatori - Anamaria Antoci, Adrian Silisteanu.

Parteneri: Uniunea Cineastilor din Romania, Primaria Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte, Conceptual Lab, Polirom

Vazut de Radio Guerrilla.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Catavencii, Carturesti, Cinemagia, Cinemap, Cinefan, AaRC.ro, DinFilme.ro, FilmSi.ro, Life.ro, Movienews, Moviecore, Noizz.ro, Ziarul Metropolis, Ziare.com.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Un om la locul lui, #A Decent Man , #cele mai noi filme