Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Weekend > film romanesc
A   A   A

Actorul Cuzin Toma aduce filmul Comoara intr-un sat din judetul Gorj, pentru a le transmite copiilor saraci un mesaj: Daca eu pot, poti si tu

Actorul Cuzin Toma aduce filmul Comoara intr-un sat din judetul Gorj, pentru a le transmite copiilor saraci un mesaj: Daca eu pot, poti si tu
Indragitul actor Cuzin Toma, cunoscut in special pentru celebrul rol Firicel, anunta organizarea unei proiectii de film in sat. Prin acest eveniment isi propune sa ofere, cu precadere copiilor si tinerilor, propriul exemplu de reusita, subliniind faptul ca oricine, chiar si cu resurse minime, poate progresa mai ales atunci cand munceste pentru propriul vis.

Evenimentul va avea loc duminica, 30 iunie, incepand cu ora 16:00, in comuna Pestisani din judetul Gorj. "Daca eu pot, poti si tu" reprezinta un proiect motivational, care isi propune sa inspire, si, deopotriva, isi propune sa aduca in prim plan arta si cultura, care joaca un rol important in dezvoltarea indivizilor.

Actorul Cuzin Toma a initiat proiectul in luna aprilie, cu proiectia filmului "Aferim", la care a strans peste 2.000 de participanti. Proiectul a plecat din dorinta de a inspira copiii si tinerii sa munceasca pentru propriul vis, dar si sa constientizeze ca educatia este cheia unui viitor mai bun, precum si a unei societati mature si implicate.
Totodata, acesta isi propune sa incurajeze cultura in mediul rural, considerand ca reanimarea satelor, precum si a oraselor mici, reprezinta solutia la problema.

In conditiile in care orasele mari castiga zi de zi tot mai mult teren, zonele rurale, dar si orasele mici, se depopuleaza si ofera tot mai putine oportunitati de dezvoltare si implicare, lucru pe care Cuzin isi doreste sa il previna.

Locatia evenimentului din acest final de saptamana, comuna Pestisani din judetul Gorj, este cu atat mai speciala cu cat Cuzin a primit titulatura de cetatean de onoare. El considera ca acest titlu nu este al lui, ci al copiilor din comuna, pentru care isi doreste un viitor mai bun, unul cu acces la educatie, dar si la arta si cultura.
Filmul proiectat va fi lungmetrajul "Comoara", in regia lui Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes cu trofeul "Un Certain Talent". Importanta acestui film pentru Cuzin este cu atat mai mare deoarece a jucat alaturi de fiul lui, Nicodim, actorul insusi sustinand ca cel mai mare castig al sau in cariera fiind dat de faptul ca a jucat alaturi de propriul fiu.

"Un eveniment sau, mai bine spus, un film, unde emotia si provocarea se imbina perfect, merita impartasit. Este un film special pentru mine. Am descoperit cum e sa impletesti job-ul cu familia. A fost o dorinta implinita, aceea de a avea sansa si ocazia sa joc impreuna cu fiul meu, Nicodim. Este un sentiment usor de inteles, dar greu de explicat. Intr-adevar, a fost o experienta fantastica, cu o incarcatura emotionala neasteptata, de care, cu siguranta, ne vom aduce mereu aminte. Imi doresc, ce-i drept, sa observe lumea ca acest film 'Comoara', regizat de Corneliu Porumboiu, premiat la Festivalul de Film de la Cannes din 2015, nu este doar un film, ci o succesiune de trairi si emotii", a declarat Cuzin Toma.
"Daca eu pot, poti si tu" reprezinta un proiect motivational, care isi propune sa se propage si in alte locuri mai putin favorizate din Romania, ajungand astfel la un numar cat mai mare de copii si tineri.

Proiectul isi propune sa schimbe mentalitatile in jurul educatiei si culturii, acestea reprezentand fundamentele unei societati sanatoase si prospere. Pe langa proiectiile de film, actorul intentioneaza sa duca in sate si o serie de workshop-uri pentru copii si tineri, transformand acest proiect intr-un festival in sat in adevaratul sens al cuvantului, care sa promoveze atat valorile locale, cat si pe cele nationale.

"Cultura exista in orice domeniu. Arta face cine vrea, dar cultura nu trebuie sa lipseasca din viata oamenilor. Ea iti deschide sufletul, nu doar ochii, si din cultura iti poti extrage idei. Cultura se cladeste in timp, iar roadele le dobandesti in ani", a mai adaugat indragitul actor.
Mai multe informatii despre eveniment pot fi gasite pe pagina evenimentului.Citeste si: Teatru de vara la tara! Doctor fara voie, de Moliere, se joaca in satele Romaniei
Facebook ShareTweet
 Joi, 27 Iunie 2019, ora 16:50
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 2190 ori

Citeste si: