Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Volkswagen > scandal
A   A   A

Fostul sef de la Volkswagen a fost inculpat pentru frauda in scandalul Dieselgate

Fostul sef de la Volkswagen a fost inculpat pentru frauda in scandalul Dieselgate
Foto: Arhiva Hepta.ro
Fostul director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, precum si patru alti responsabili ai constructorului auto german, au fost inculpati in dosarul manipularii emisiilor poluante ale motoarelor diesel, a anuntat luni procuratura germana.

Acest scandal, denumit Dieselgate, a implicat aproximativ 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial si a costat grupul Volkswagen aproximativ 28 de miliarde euro.

Martin Winterkorn a fost inculpat pentru "frauda" si "incalcarea legislatiei privind concurenta neloiala", fostul CEO fiind acuzat "ca nu a divulgat autoritatilor si clientilor din Europa si SUA manipularile ilegale ale motoarelor diesel dupa ce a luat la cunostinta", a informat Parchetul din Brunswick intr-un comunicat de presa, citat de AFP.
Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, a recunoscut in 2014 ca a utilizat un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Dupa izbucnirea acestui scandal, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despagubi pe detinatorii de autovehicule diesel din SUA.

Insa, pana acum, Volkswagen a refuzat sa adopte o masura similara pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate in acest scandal, din cauza diferentelor existente in legislatie.
Facebook ShareTweet
 Luni, 15 Aprilie 2019, ora 15:56

 Articol citit de 1165 ori

Citeste si: