Vladimir Putin, noul tar al Rusiei?

Duminica, 31 Mai 2015, ora 11:44
5627 citiri
Vladimir Putin, noul tar al Rusiei?
Foto: Facebook/Vladimir Putin (Владимир Путин)

Vladimir Putin vrea ca poporul rus sa se gandeasca la el ca la noul Vladimir de pe tron, "soarele rosu" al Moscovei, succesor demn al printului Vladimir al Kievului, sustine intr-un editorial Vitaly Portnikov, expert si jurnalist din Ucraina.

Acesta anunta ca mai multi studenti si profesori de la Universitatea de Stat din Moscova au decis sa apeleze la presedintele Rusiei, deoarece nu sunt de acord cu construirea unui monument pentru printul Vladimir al Kievului pe Sparrow Hills, nu departe de campusul universitatii, arata Euromaidan Press.

Razboiul cu Ucraina si criza economica il intaresc pe Putin? Popularitate de 86%

Monumentul va ruina panorama Sparrow Hills, unul dintre putinele locuri din Moscova care ofera o vedere frumoasa capitalei ruse. In plus, Sparrow Hills este un loc istoric asociat cu viata multor figuri proeminente din cultura si literatura rusa. Aici scriitorii democrati Aleksandr Herzen si Nikolay Ogarev au jurat ca se vor lupta pentru noua Rusie.

"Acum, la aproape 200 de ani dupa juramantul lor putem spune ca scriitorii nu au reusit", noteaza Vitaly Portnikov, adaugand ca noua imagine sinistra a Sparrow Hills o sa devina simbolul infrangerii lor.

Statuie cu Vladimir Putin crucificat, la Riga. Vizitatorii pot bate si ei cuie (Video)

Este foarte putin probabil ca Putin o sa raspunda cererii acestora, avand in vedere ca presedintele rus este obsedat de mitul printului Vladimir, pentru ca ii poarta numele si pentru ca se vede ca un succesor al unuia dintre fondatorii statului vecin, mai spune jurnalistul.

Acesta explica si de ce este atat de important monumentul de la Moscova: "pentru reducerea amaraciunii pierderii Kievului".

Vitaly Portnikov mentioneaza ca surse din conducerea Rusiei i-au spus ca respectiva constructie era planuita inca de acum cativa ani, cand anexarea Crimeei si ocuparea estului Ucrainei erau inca in faza de planificare.

Paradoxul Putin: Temut, totusi respectat. Ce cred insa rusii cu adevarat?

"La acea vreme, mitul despre print a inceput sa fie implantat in mintea populatiei cu ajutorul propagandei rusesti", mai arata sursa citata, care noteaza ca Putin vrea sa fure ideea printului Vladimir din Ucraina si sa il asocieze unei tari cu care nu are nicio legatura.

Pe de alta parte, mai spune jurnalistul, se doreste ca populatia sa faca o asociere cu noul Vladimir de pe tron, "soarele rosu" al Moscovei.

"Prin urmare, idolul care o sa apara in curand pe Sparrow Hills nu este printul Vladimir, ci tarul Vladimir", a incheiat Vitaly Portnikov.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Putin statuie printul Vladimir, #print Vladimir Kiev statuie, #print Vladimir statuie Moscova , #presedinte Rusia