Avion doborat in Ucraina: Putin ar putea fi dat in judecata

Duminica, 27 Iulie 2014, ora 16:55
4629 citiri
Avion doborat in Ucraina: Putin ar putea fi dat in judecata
Foto: Arhiva

O firma londoneza se pregateste sa il dea in judecata pe presedintele rus Vladimir Putin pentru pretinsa implicare in doborarea avionului cu aproape 300 de oameni la bord in Ucraina.

Avocatii de la McCue & Partners au mers la Kiev pentru a discuta detaliile procesului, informeaza Sunday Telegraph, citat de astroawani.com.

Avion prabusit in Ucraina: Putin este de vina, sustine Casa Alba - ce raspunde Rusia

"Au existat discutii legate de un proces civil impotriva Malaysia Airlines, insa responsabilitatea atacului nu este doar a separatistilor care au doborat avionul, cauzand moartea a sute de victime inocente, ci si a celor care le-au oferit sprijinul material si financiar, fie companii, fie persoane fizice", au precizat avocatii.

"Echipa noastra colaboreaza cu partenerii din Ucraina si Statele Unite pentru a determina daca pot fi deschise actiuni legale impotriva faptasilor", au adaugat acestia.

Sursa citata arata ca procesul ar urma sa sublinieze implicarea oficialilor din Rusia, inclusiv a presedintelui Vladimir Putin, in conflictele din estul Ucrainei.

Avionul MH17 zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur in momentul in care a fost doborat pe 17 iulie, in estul Ucrainei, aproape de granita cu Rusia.

Ulterior, Ucraina si Occidentul au dat vina pe Moscova, in timp ce Vladimir Putin si aliatii sai au pasat vina la Kiev.

Casa Alba a dat vina pe Putin

Casa Alba a estimat vineri ca presedintele rus Vladimir Putin este "vinovat" de distrugerea Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines deasupra zonei de conflict in estul Ucrainei si a reafirmat ca SUA lucreaza concertat cu Uniunea Europeana si G7 pentru a impune noi sanctiuni impotriva Rusiei.

"Ceea ce stim este ca avionul Malaysia Airlines a fost doborat de o racheta sol-aer. Ea a fost trasa de la sol dintr-o zona controlata de separatisti si unde ucrainenii nu utilizau arme antiaeriene in acel moment", a declarat presei Josh Earnest, purtator de cuvant al Casei Albe, in cea mai ferma declaratie a sa de la catastrofa zborului MH17.

"De aceea, noi am conchis ca Vladimir Putin si rusii sunt vinovati de aceasta tragedie", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Putin dat judecata, #Putin judecata avion doborat, #proces avion doborat , #presedinte Rusia