Teoria lui Ponta despre gafele ministrului de Finante: Dragnea il face de ras pe Tudose

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 14:02
5229 citiri
Teoria lui Ponta despre gafele ministrului de Finante: Dragnea il face de ras pe Tudose
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Fostul premier si lider PSD Victor Ponta sustine ca sirul de gafe al ministrul de Finante, Ionut Misa, ar putea fi explicat prin prisma relatiei tensionate dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose.

Mai exact, Ponta sustine ca Misa e pus de Dragnea sa anunte "aberatii fiscale" pentru a-l face de ras pe Tudose.

"Ionut Misa ar trebui sa nu-l mai asculte pe Dragnea, pentru ca am impresia ca e o chestie prin care il saboteaza pe Tudose. Altfel nu-mi explic declaratiile astea aberante, sincer. Eu il stiu pe Misa, a lucrat si in Guvernul meu, la un nivel mai jos, e adevarat, e un tehnician, dar chestia asta... probabil ca il pune Dragnea sa anunte ceva ca sa-l faca pe Tudose de ras. E o nebunie", a spus Ponta, intrebat daca Misa ar trebui sa plece din functie.

El a mentionat ca anunturile facute de Misa, printre care si cel vizand taxa de solidaritate, fac parte dintr-o batalie interna care il vizeaza pe Tudose.

"Eu incep sa cred ca e tot un fel de batalie interna in care ministrul il pune de la partid sa spuna ceva, ca primul-ministru sa dea explicatii si ati vazut ca Tudose o tot da din colt in colt, dar deja situatia asta devine absolut ridicola", a adaugat Ponta.

Fostul premier a avertizat ca acest "joc" va afecta pe toata lumea.

"Nu ai voie sa te joci asa cu taxe si impozite. Si instabilitatea asta care se creeaza ne afecteaza pe toti. O sa avem bani mai putini la buget si inseamna ca toate povestile alea cu salariile, cu pensiile, se dovedesc inca o pacaleale", a mai spus Ponta.

Cea mai recenta gafa a ministrului de Finante a fost in legatura cu "taxa de solidaritate de 2% din fondul pe salarii" pe care ar urma sa o plateaca angajatorii dupa ce contributiile vor fi trecute in sarcina angajatilor. Misa nu a stiu sa dea detalii despre taxa, nici sa spuna exact ce este, iar colegii de Guvern au fost si mai confuzi decat el.

Noaptea, la TV, Ministrul Finantelor anunta o noua taxa pentru firme, de solidaritate, din 2018

Ministrul Misa ne baga si mai rau in ceata. Se incurca in explicatii din cauza taxei de solidaritate aplicata firmelor

Taxa de solidaritate: Nici Tudose n-a inteles ce-a zis Misa, dar da asigurari ca nu scad salariile. Inca se mai fac calcule

Un ministru al Guvernului Tudose, bagat si el in ceata de taxa de solidaritate: Nu a inteles nimic

ALDE vrea o discutie cu PSD despre taxa de solidaritate: Avem rezerve in legatura cu acest procent de 2%

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ponta Dragnea razbunare Tudose, #Ponta declaratii Misa taxa solidaritate , #Liviu Dragnea