Ponta face bilantul guvernarii pe blog: Situatie fara precedent

Duminica, 22 Martie 2015, ora 21:08
4673 citiri
Ponta face bilantul guvernarii pe blog: Situatie fara precedent
Foto: Victor Ponta/Facebook

Raportul guvernarii Ponta, publicat duminica pe blogul premierului, releva ca 80% din obiectivele propuse prin programul "Uniunea Social Liberala - Romania Puternica" au fost indeplinite.

"Am publicat pe blog raportul guvernarii de cand am preluat functia de prim-ministru. Ma bucur ca am reusit sa indeplinim 80% din obiectivele pe care ni le-am propus prin programul Uniunea Social Liberala - Romania Puternica. Modelul economic si masurile de dreptate sociala functioneaza - suntem pe drumul cel bun pentru cresterea nivelului de trai!", afirma premierul Victor Ponta intr-o postare pe blogul personal.

Potrivit raportului, PSD "este in fata unei situatii aparent neasteptate - aceea de a conduce o guvernare care se apropie de indeplinirea tuturor promisiunilor majore de campanie, cele asumate prin intermediul programului 'USL - Romania Puternica'".

"Desi USL a fost abandonat de partenerii liberali, PSD a sustinut in continuare acest program si a incercat punerea sa in aplicare din toate punctele de vedere. In aceasta analiza, incercam sa aratam cum am reusit atingerea celor mai importante puncte din programul de guvernare. Mai sunt foarte multe de facut pentru a creste nivelul de trai al romanilor, viata oamenilor este inca foarte grea, dar in mod clar suntem pe drumul cel bun", se arata in raportul citat.

Raportul guvernarii releva ca a adoptat un nou model economic - un model social-liberal.

"Am facut mai putina politica si mai multa administratie. Guvernarea a fost alaturi de sectorul privat. S-a redus costul muncii. A fost sustinuta reindustrializarea si s-au promovat domenii cheie (precum IT). A crescut competitivitatea economica. S-a simplificat si scazut fiscalitatea. S-a relansat absorbtia de fonduri europene. Am promis crestere economica de peste 3% in 2013, si am avut 3,4%; iar in 2014 am avut crestere de 2,9%, una din cele mai mari din Europa.

Am promis locuri de munca (un milion de locuri de munca in 8 ani) - s-au creat in ultimii ani peste 200.000 de noi locuri de munca, iar ritmul este crescator. Am promis crearea de locuri de munca si astazi subventionam jumatate din fondurile de salarii pentru anumite companii, acordam subventii pentru angajarea tinerilor absolventi, studentilor, somerilor tineri si pentru cei in varsta de peste 55 de ani", se mentioneaza in raportul citat.

Printre obiectivele indeplinite, raportul enumera: reducerea CAS cu 5 puncte, reducerea TVA la alimente - obiectiv realizat la produsele de panificatie si urmeaza si la alte produse-, reintregirea salariilor bugetarilor, cresterea pensiilor mici si indexarea tuturor pensiilor, cresterea alocarilor pentru grupurile vulnerabile, cresterea salariilor medicilor si profesorilor cu venituri mici.

La obiective in curs de realizare se numara: diminuarea TVA pana la 18% in doi ani, cresterea salariului minim la 1.200 de lei, grad de absorbtie pentru la fonduri europene - 53% in prezent, cu perspective de crestere.

La capitolul investitii raportul mentioneaza: spitale regionale (in lucru), extinderea SMURD in tara si in Republica Moldova, dotarea spitalelor judetene, crearea de noi centre sportive, finalizarea centrului ELI Magurele.

Printre alte obiective realizate sunt amintite: redeschiderea de scoli si spitale inchise, modernizarea spitalelor judetene si infiintarea de noi maternitati, subventionarea accesului la internet in scoli, neimpozitarea profitului reinvestit, plata datoriilor statului, eliminarea influentei politice asupra justitiei.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ponta promisiuni guvernare indeplinite, #Ponta bilant guvern blog , #guvern